Solunum Cihazlarının İhracatının Ön İzne Bağlandı

En büyük belirtilerinden biri olan solunum yolu tıkanıklığı olan yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de solunum cihazlarının ihracatının ön izne bağlandığı bakanlık tarafından duyuruldu.

26.03.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-09:16) Solunum Cihazlarının İhracatının Ön İzne Bağlandı

En büyük belirtilerinden biri olan solunum yolu tıkanıklığı olan yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de Solunum cihazlarının ihracatının ön izne bağlandığı bakanlık tarafından duyuruldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Solunum cihazlarının iç talebi karşılamaya yetecek şekilde yönlendirilmesi için ihracatını ön izne bağladık." dedi.

Bakan Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanlığının onayı doğrultusunda ventilatör, ecmo, ventilasyon sarfları, entübasyon tüpleri, yoğun bakım monitörleri gibi ürünlerin ihracatında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan ön izin alınması şartı getirdiklerini dile getirdi.

Ruhsar Pekcan, Resmi Gazete'de yer alan karara yönelik resmi Twitter hesabından bir değerlendirmede bulundu. Pekcan, söz konusu düzenlemenin iç talebi karşılaması için yapıldığına işaret ederk şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ventilatör, ecmo, ventilasyon sarfları, entübasyon tüpleri, yoğun bakım monitörleri gibi ürünlerin ihracatında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan ön izin alınması şartı getirdik. Sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın ortaya çıkmaması ve mevcut kapasitenin etkin kullanılmasını teminen söz konusu tıbbi cihazların üretiminin ihtiyacı karşılamaya yetecek şekilde yönlendirilmesini amaçlayan düzenleme, tebliğin yürürlüğe girdiği tarih ve sonrasında yapılacak söz konusu ürünlerin ihracatını kapsayacak.

Sürecin başından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ve tüm kurumlarımızla tam bir eşgüdüm ve koordinasyon içinde gereken her türlü tedbirin alınmakta olduğunu, vatandaşlarımızın da korona virüse karşı dikkatli olmaları ve sosyal mesafeyi korumaları noktasında hassasiyet göstermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatırım"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal