SGK Emekli Maaşı Hesaplama 2018

2018 emekli maaşı nasıl hesaplanır? 4a (ssk) emekli maaşı nasıl sorgulanır? 4b (bağ-kur) emekli maaşı nasıl sorgulanır? 2018 emekli maaşı ne kadar oldu?

13.04.2018-14:09 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-15:07) SGK Emekli Maaşı Hesaplama 2018

Uzun yıllar çalışarak emeklilik hakkı kazanan ve emekli olmak için gün sayan binlerce vatandaş ne kadar emekli maaşı alabileceklerini merak ediyorlar. SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar bundan böyle emekli maaşlarını rahatlıkla internet ortamından öğrenme fırsatı yakalayacaklar. 2018 emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte, 4A-4B emekli maaşı hesaplama işlemi

Emekli maaşının ne kadar olacağını merak eden emekli vatandaşlar araştırmalara devam ediyor. Çalışılan gün ve de ödenen prim sayısına göre belirlenen emekli maaşlarını sorgulamak isteyen binlerce emekli vatandaş, SGK tarafından açıklan sayfa ile bu işlemi çok kolay bir şekilde yerine getirebilecek. Peki, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kolaylıkla ulaşabilecekleri bu emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? 2018 yılı emekli maaşlarını sorgulama işlemi yapmak isteyen emekli vatandaşlar için açılan 4A-4B emekli maaşı sorgulama ve hesaplama robotu detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli vatandaşlarımızın en çok sorduğu bu sorunun cevabı şu şekilde. Belirlenen süre içersinde çalışma gününü dolduran, yaş kriterini ve prim ödemelerini tamamlayan, çalışan vatandaşların hak ettiği emekli maaşı her çalışanın uzun yıllar dört gözle beklediği ödemedir. Binlerce SSK ve Bağ-Kur emeklisi de alacağı emekli maaşını öğrenmek için sorgulamalar yapmaktadır. O halde bu emekli maaşı nasıl hesaplanır? Önceki yıllarda zor ve uzun uğraşlar gerektiren bu işlem, SGK tarafından açılan internet sayfası sayesinde artık çok kolay.

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi SGK resmi internet sayfasından yapılmaktadır. Bununla beraber Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işlemi de e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilir. Emekli maaşınızı sorgulamak ve de hesaplamak için yapmanız gereken tek şey linklere tıklamak ve sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmaktır.

4A (SSK) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Emekli maaşını hesaplama gayesinde bulunan 4A emeklisi vatandaşların yapması gereken tek işlem "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek sırasıyla TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi gibi bilgiler ile kutuları doldurup sorgusunu tamamlamaktır.

SSK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

4B (BAĞ-KUR) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

4B Bağ-Kur emeklisi olup sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar ise belirtilen e-Devlet Kapısı linkine tıklayarak, sisteme giriş için gerekli olan TC. kimlik no ile e-Devlet şifresini girerek sorgularını tamamlayabilirler. Fakat sisteme giriş yaptıktan sonra açılan 4B emekli maaşı hesaplama sayfasında esnaf ve ya tarım işçisi seçeneklerinden size uygun olanı seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra kolaylıkla emekli maaşınızı hesaplayabileceksiniz.

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞLARI HANGİ KRİTERLERE GÖRE HESAPLANIR?

Sigortalı çalışan için ödenen prim miktarı ve çalıştığı süre gibi faktörler emekli maaşının tutarında ciddi belirgin özellikler gösterir. Örnek verecek olursak primini belirli bir seviyeden yüksek ödeyen ile asgari miktarda ödeyen arasında oldukça büyük farklar görülür. Ayrıca zam konusuna gelecek olursak emekli maaşlarına yapılan zamlar bir yeni yıl ve bir de yıl ortası olmak üzere yılda iki defa gerçekleşir. Emeklilerin istedikleri herhangi bir bankadan alabildikleri emekli maaşları Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranlarının belirlenmesi sonrasında hesaplanarak uygun oranda zam yapılır.

2018 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU? 

3 Ocak 2018 tarihi itibariyle zam oranlarını beklemekte olan memur ve işçi emeklilerinin son durumları belli oldu. Açıklanan enflasyon farkı verileriyle birlikte emekli maaş zamları verilen karar doğrultusunda sonuca bağlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları, geçmiş olduğu 6 aylık dönemde oluşan enflasyona rakamına göre belirleniyor. Buna göre işçi emeklileri, yeni yılın ilk altı ayı için maaşlarına yüzde 5.66 oranında zam alacak.

Yaklaşık olarak 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşında Temmuz'da enflasyon tahminlerine göre yüzde 4.02 artış olacağı düşünülüyor. Tavan maaşta toplam artış 180 lirayı bulacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz zammı için enflasyon verilerini yakından takibe aldı. Ocak'ta maaşları yüzde 5.69 artırılan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammında gerçekleşecek oranını ise bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı belirleyecek. Zam oranı, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerini açıklamasından sonra ortaya çıkacak. Emekli vatandaşlar ise aynı ay içerisinde zamlı maaşlarını alacak.

 Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal