Sendikalardan Asgari Ücret Talebi!

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun vereceği kararı beklenirken işçi sendikaları konuya yönelik önemli açıklamalar kaydetti.

05.12.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-16:24)

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun vereceği kararı beklenirken işçi sendikaları konuya yönelik önemli açıklamalar kaydetti.

Asgari ücrette Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak zam oranını tespit etmek amacıyla taraflar bir toplantı gerçekleştirdi. İkinci toplantının ise Türk-İş'in ev sahipliğinde 10 Aralık'ta yapılması öngörülüyor. Söz konusu süreç devam ederken işçi sendikaları da açıklama yaptı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret talebini yinelerken: "Teklif 2 bin 578 liranın altında olursa masaya oturmayız. Sendikalar toplansın bunun üstünde bir rakamı konuşsun. Bunun kararını Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecek. Bu rakamın üstünde bir pazarlık yapacaklar. Fakat bu rakamın altında ya da yanında bir şey olursa bize getirmenin bir anlamı yok" diye konuştu.

Konuya yönelik konuları konuşmak için CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Lale Karabıyık başkanlığındaki Ekonomi Masası da DİSK'i ziyarette bulundu. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, taleplerinin 3 bin 200 lira olduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti: "Biz bu süreçte insan onuruna yaraşır bir asgari ücret mücadelesini sürdürüyoruz."

Komisyonun dördüncü ve son toplantısının ardından 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücret tespit edilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal