Şehircilik Bakanı Kurum İmar Barışından Elde Edilen Geliri Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye çapında şimdiye dek 8 milyon 900 bin insanımız imar barışı sürecine başvuru yaptı. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu." dedi.

08.12.2018-17:50 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-18:28)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye çapında şimdiye dek 8 milyon 900 bin insanımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz var." dedi.

Bakan Kurum, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde şehrin yerel idarecileri ile bir araya gelerek, kentin problemleri, çözüm önerileri ve mevcut projelerle alakalı bilgi topladı. Toplantının sonrasında TOKİ tarafından Yıldızkent'te inşaası süren konutlarda incelemeler yapan Kurum, ardından şehir merkezindeki Tarihi Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi'ni dolaştı. Kurum, kale önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirde yapımı devam eden ve yapılması düşünülen projeler hususunda bilgi verdi.

"HAVA KALİTESİNİ DAHA İYİ SEVİYELERE ÇIKARACAĞIZ"

Bakan Kurum, ülkedeki hava kirliliği ile alakalı soru üzerine şunları aktardı:

"Türkiye çapında 339 hava izleme istasyonumuz var, internetten de anlık izleyebiliyoruz. Buraya gelirken Erzurum'un hava kirliliğine baktık, düzeyi iyi oranda. Erzurum'da da 5 bölgede hava kirliliğini anlık izliyoruz fakat kış aylarının gelmesiyle kalitesiz kömür kullanımından kaynaklı bir kirlilik söz hususu fakat bu kömürün kalitesini valimizle irdeledik. İnşallah daha kaliteli bir kömürü yada  doğal gazı bu alanlarda kullanarak il merkezi için böyle bir düzenlemeye gidilecek. İnşallah il merkezinde daha kaliteli kömür kullanarak kent merkezindeki hava kalitesini daha iyi yerlere getireceğiz."

"İMAR BARIŞINDA 7,5 MİLYAR LİRA GELİR SÖZ KONUSU"

Bakan Kurum, imar barışıyla alakalı bir soruya yanıt verirken de "Türkiye çapında şimdiye dek 8 milyon 900 bin insanımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz var. Aralık ayı sonuna dek başvuru süresi ve ödeme süreci sürüyor. Erzurum çapında başvuru sayısı 45 bin tane, 15 milyon lira başvuru bedeli alınmış halde." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal