Sazak Ailesine Ait Olan Yüksel Enerji Konkordato İlan Etti

Yüksel Holding'e ait Yüksel Enerji şirketi konkordato ilan etti. Mahkeme şirkete 3 ay geçici mühlet verdi.

14.02.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-16:50) Sazak Ailesine Ait Olan Yüksel Enerji Konkordato İlan Etti

Fenerbahçe eski başkanı Güven Sazak'ın yeğeni Emin Sazak'ın firması; Yüksel Enerji konkordato ilan etti. Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden çıkan karar uyarınca firmaya 3 aylık geçici mühlet verildi. Mahkeme, firmanın konkordato komiserliğine Elektrik-Elektronik Mühendisi Melike Özlem Bilgili, Av. Hüseyin Berkan Kırbaç ve Bağımsız Denetçi Ragıp Mümtaz Kutoğlu'yu atadı.

"YAPILANDIRMA KONUSUNDA ANLAŞAMADIK"

Mesele ile alakalı Sözcü'ye açıklamalar yapan Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak, "Bankalara herhangi bir borcumuz yok. Yalnızca borçlu olduğumuz firma ile yapılandırma hususunda anlaşamadık. Bundan sebeple konkordato sürecine gittik. Tek bir alacaklımız yapılandırmayı kabul etmedi. Makul sürede borcumuzu kapatmayı düşünüyoruz." sözlerini kullandı.

SAZAK AİLESİ KİMDİR?

TBMM 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. dönem Eskişehir milletvekilli ve Kırmızı-Yeşil Şeritli İstiklal Madalyası sahibi Emin Sazak (dede), Fenerbahçe eski başkanlarından (1993-1994) Güven Sazak ve Atletizm Federasyonu eski başkanlarından Yılmaz Sazak ve Gümrük ve Tekel eski Bakanı Gün Sazak'ın babası. 21.dönem Eskişehir milletvekili Süleyman Servet Sazak'ın büyükbabası oluyor. Ayrıca Türkiye Müteahhitler Birliği Eski Başkanı olan Emin Sazak da (Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su) onun torunu oluyor.

EMİN SAZAK KİMDİR?

Emin Sazak, 03 Mart 1961 Eskişehir doğumlu. Emin Sazak, ABD'deki Ucla Üniversitesi'nin İşletme ve Telekomünikasyon Bölümünden mezun oldu. Emin Sazak, amcası Güven Sazak'ın kurduğu Yüksel İnşaat'ın Muratlı TBMM 85. Yıl Milli Egemenlik Barajı ve HES Tesisleri ile Borçka Barajı ve HES Tesisleri projelerinde Proje Müdürü olarak vazife yaptı. 2011 senesinde Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Emin Sazak, müteahhitlik sektöründe 22 seneden fazla deneyime sahip. Emin Sazak, 2010 senesinde yapılan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (European International Contractors-EIC) Genel Kurulu'nda Türkiye Müteahhitler Birliği'ni temsilen Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi, bu vazifeyi üstlenen ilk Türk müteahhidi oldu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal