Sanal Randevu Kabusu Bitti!

Sınır kapılarındaki, tır kuyruğu görüntülerini bitirmek için getirilen, RSS’de, Haber365’in ısrarlı haberlerinin de katkısı ile geri adım atıldı.

16.10.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-15:47) Sanal Randevu Kabusu Bitti!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Eylül ayının başından bu yana, Haber365 Ekonomi Servisi’nin, Randevulu Sanal Sıra Sistemi’nde (RSS), geri adım atılması yönünde ısrarlı haberler yapılmıştı.

RSS’nin gümrük kapılarındaki yoğunluğu azaltma hedefine hizmet etmediğini gören, Ticaret Bakanlığı uygulamayı durdurduğunu açıkladı.

YENİLENMİŞ RSS YIL SONU'NDA DEVREYE GİRECEK!

Sistem altyapı sıkıntıları giderildikten sonra, 2020 yılı sonunda yeni versiyonu ile kademe kademe devreye alınarak, uygulamada test edilecek.

RSS KUYRUKLARI AZALTMADI, UZATTI!

RSS’nin, 15 Temmuz’da başlatılan pilot uygulamasında kuyrukları kaldırabilecek diğer sistemlerle entegrasyonunun olmadığı, kuyrukları kaldırmayıp, uzattığı gerekçesi ile kaldırıldığı açıklandı.

KUYRUĞU HALININ ALTINA SÜPÜRDÜK

Haber365 Ekonomi Servisi’nin, ‘Kuyruğu Halının Altına Süpürdük’; ‘Tırlar, Kapıkule'yi Geçmek İçin 4 Gün Bekliyor!’ gibi haberleri de, bu alandaki aksaklıklara işaret etmişti.

YENİ SİSTEM İÇ GÜMRÜKLERLE BÜTÜNLEŞİK ÇALIŞACAK!

Yeni sistemin, tüm sınır kapıları ve iç gümrüklerle bütünleşik işleyişi esas alınarak, oluşturulacağı kaydedildi.

19 Ekim’e kadar ki, gümrük çıkışları için alınan randevular önceliklendirilecek.

DIŞİŞLERİ, BULGARİSTAN'IN OKSİJEN KUYRUĞU İÇİN DEVREYE GİRMELİ

ALC Lojistik Başkanı ve Akademisyen Ali Çiçekli, gümrüklerde yapısal reform önerirken, birimler arası entegrasyonu, vardiya değişimlerindeki saat kayıplarını, teknik personel eksikliğinin giderilmesine dikkat çekerken, Bulgar kapısında, mültecilerle ilgili oksijen testi gibi sıraların kaldırılması için Dış İşleri'nin devreye girmesini talep ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal