Salgında, E-İhale Sayısı 4'E Katlandı, Tasarruf Arttı!

Pandemiyle ihaleler elektronik ortamda yapılınca, e-ihale sayısı dörde katlandı ve 1 milyar liranın üstünde tasarrufa gidildi.

20.09.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-15:42) Salgında, E-İhale Sayısı 4'E Katlandı, Tasarruf Arttı!

Pandeminin hep ekonomiyi kötü etkilediği haberlerden sonra, ezber bozan açıklama, Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) geldi.

KİK verilerine göre, Kovid-19 pandemisiyle gidilen e-ihale sayısı dört katın üzerinde, 1 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlandı.

DİĞER UYGULAMALAR DA ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINACAK

E-ihale sayışandaki artışın, internet ortamına taşıdığı e-tebligat, e-eksiltme, e-doküman, e-ihale gibi uygulamalar, 1 milyar liranın üzerinde tasarruf getirdi.

TEKLİF ORTALAMASI YÜZDE 25 ARTTI

2020 yılının, nisan-ağustos döneminde düzenlenen 25 bin ihalenin 9,7 bini e-ihale sistemiyle organize edildi. 2019’un yine nisan-ağustos dönemine kıyasla, 24,8 bin ihaleden 2,2 bin e-ihale gerçekleşmişti. 2020 yılında e-ihale sisteminin kolaylıklarıyla, teklif ortalaması yüzde 25 yükseldi.

E-İHALE HEM KOLAY, HEM TASARRUFLU

KİK’in, son dönemlerde doküman, tebligat, ihale ve eksiltme işlemlerini elektronik ortama taşımasıyla, 1 milyar liranın üzerinde tasarrufa gidildiği bildirildi.

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması için, ihalelerde saydamlık ve verimliliğin tesis edilmesiyle, teminat, sertifika ve şikayet gibi işlemlerin de elektronik ortama alınacağı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal