Salgın Sonrası Turizmin Yol Haritası

Türkiye'de coronavirüs sonrasında turizmin hızlıca toparlanabilmesi için yol haritası hazırladı. Bu haritaya göre ilk etapta oteller yarı kapasiteleriyle hizmet sunacak, sahillerdeki şezlonglar azaltılarak sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek. Eğlence yerleri için önlem alınacak.

25.04.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-13:01) Salgın Sonrası Turizmin Yol Haritası

Türkiye'de coronavirüs sonrasında turizmin hızlıca toparlanabilmesi için yol haritası hazırladı. Bu haritaya göre ilk etapta oteller yarı kapasiteleriyle hizmet sunacak, sahillerdeki şezlonglar azaltılarak sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek. Eğlence yerleri için önlem alınacak. Otellerde açık büfe hizmeti sunulmayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, devletin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektör temsilcileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde bir plan hazırladı.
Salgınla mücadele sürecinde bir sürpriz olmazsa iç turizmi mayıs bitiminde başlatmayı düşündüklerini belirtti.

Bakan Ersoy, şimdiki verilere bakılarak salgınla mücadelede her şeyin pozitif ilerlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibariyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü.”

Bakan Ersoy, konaklama tesisleriyle müzakerelerin devasm ettiğini aktarırken, kurallara uymayı kabul edenlere sertifika vereceklerini belirtti. Bakan Ersoy, “Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz.Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz” diye konuştu.

Aktarılan bilgilere bakıldığında, otellerde açık büfe hizmetinin sunulmayacağı, kapasitenin yarısının kabul edilmesi ve her şey dahil sisteminden uzaklaşarak butik hizmet verilmesi tasarlanıyor.

Salgın sonrasında yalnızca otellerde değil bölgedeki restoran ve eğlence mekanlarında da bir takım önlemlerin alınması bekleniyor. İşletme girişlerinde muayene, özel kıyafet ile servis, sandalyelerde azaltma ve maske kullanım kouşul benzeri tedbirer alınması da bekleniyor.

AİLEYE ÖZEL BİNA VE SAHİL SEÇENEĞİ

Bir takımoteller, aileye özel bina ie sahil alternatifi verebilecek. İşletmelerde sağlık çalışanının da sayısı arttırılacak. Sağlık çalışanının 7/24 otelde olması sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal