Salgın Sonrası En Büyük Endişe

Dünya Ekonomik Forumu, "Covid-19 Riskleri Görünümü" raporunu paylaştı. 350 tehlike yöneticisi arasında anket ile hazırlanan rapora bakıldığında; salgın sonrası en büyük kaygı uzun süreli küresel resesyon.

19.05.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-13:54) Salgın Sonrası En Büyük Endişe
Dünya Ekonomik Forumu, "Covid-19 Riskleri Görünümü" raporunu paylaştı. 350 tehlike yöneticisi arasında anket ile hazırlanan rapora bakıldığında; salgın sonrası en büyük kaygı uzun süreli küresel resesyon.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından coronavirüs salgınının risk görünümüyle ilgili hazırlanan raporda, uzun süren bir küresel resesyon kaygısına işaret edildi.

WEF'in coronavirüsün etkileriyle ilgili anket yaparak hazırladığı “Covid-19 Riskleri Görünümü” raporu paylaştı.

Raporda, hemen hemen 350 risk idarecisinin üçte ikisi önümüzdeki 18 ay boyunca dünyaya dair en büyük kaygılarının “Covid-19 pandemisinden dolayı uzun süren bir küresel resesyonu” gösterdi.

İKİNCİ DALGA YA DA YENİ SALGIN

Risk idarecilerinin yarısı, bilhassa başta gençler arasında, yüksek yapısal işsizlik beklediğinin belirtildiği raporda, coronavirüs salgının ikinci dalga ya da farklı bir bulaşıcı hastalık üçüncü en büyük kaygı kaynağı olduğu ifade edildi.

Büyük ekonomilerde mali vaziyetin zayıflamasının dördüncü en büyük kaygı olarak sıralandığı raporda, belli ülkelerdeki sanayinin ya da sektörlerin tamamen toparlanamaması beşinci sıraya geçti.

WEF’in raporunda, büyük firmaların ve KOBİ’lerin iflaslarında artış ve işletmelerin satın almayla bir birleşme dalgası altıncı en büyük kaygı kaynağı olarak belirterek, insanların ve malların kısıtlarda daha sıkı sınırlamalara maruz kalması da konu olan en büyük kaygı sebeplerinin içerisinde yedinci sırada gösterildi.

Küresel tedarik zincirlerinde uzun vadeli bozulmanın öngörüldüğüne yer verilen raporda, dünyanın çevresel, toplumsal ve teknolojik tehlikelerin büyük zincirleme etkisine hazır olmadığı öne sürüldü.

'YEŞİL EKONOMİK TOPARLANMA' VURGUSU

Raporda etrafın muhafaza edilmesine dair hedeflerin salgın sebebiyle geri planda kalma tehlikeli olduğu ifade edilerek, devletlerin “yeşil bir ekonomik toparlanma” için çalışması gerektiğinin altı çizildi.

Raporla ilgili açıklamalarına yer verilen Dünya Ekonomik Forumu Genel Müdürü Saadia Zahidi, “Covid-19 krizi yaşamları ve geçim kaynaklarını mahvetti. Bu, geniş ölçüde sonuçları olan bir ekonomik krizi tetikledi ve geçmişin eksik yönlerini açığa çıkardı” şeklinde konuştu.

Zahidi, dünya önderlerine tehlikelere karşı ve salgının etkisini idare etmek için beraber çalışma çağrısı yaparak, “Şimdi, bu krizi işleri farklı yapmaya, daha sürdürülebilir, dirençli ve kapsayıcı daha iyi ekonomiler oluşturmaya yönelik kullanmak için eşsiz bir fırsatımız var” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal