Sağlık'ta Yeni Uygulama! 6 Ay Sonra Devrede...

Aile hekimliklerini sil baştan düzenleyecek yeni bir çalışma başlatıldı. Bakan Müezzinoğlu, "Bu merkezleri butik hastanelere dönüştüreceğiz" dedi.

15.12.2015-15:34 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Sağlık'ta Yeni Uygulama! 6 Ay Sonra Devrede...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eylem planı kapsamında önümüzdeki 6 ay içinde üç önemli düzenlemeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Pakette, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarını önlemeye yönelik önlemler, aile hekimliği ve bakanlıktaki çift başlılığa son vermeye dönük düzenlemeler bulunuyor. Gazetecilerle sohbet eden Müezzinoğlu, önümüzdeki haftalarda TBMM'ye sevk edilecek sağlık paketini anlattı.

ŞİDDETE LİSTE

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çok farklı öneriler geliyor. X-Ray'dan geçirmek, şiddet uygulayanları sağlık hizmeti almaktan mahrum bırakmak gibi öneriler var.

Şiddet uygulayanların bir listesi olmalı. Bunlar tüm boyutlarıyla görüşülüyor.

YENİ BİNALAR YAPILACAK

Aile hekimliği nöbetten işleyişe, binalarına kadar yeniden ele alınacak. Artık hastaneler gibi aile sağlığı merkezlerini de devlet olarak biz yapacağız.

3-4 aile hekiminin olduğu yerde bir diş hekimi, bir acil ambulans istasyonu olacak. Buralar psikolog ve diyetisyenlerin de olacağı butik hastanelere dönüşecek. Sabah 8'den akşam 20'ye kadar 7 gün hizmet verecek. İlk etapta bin, toplam 3 bin böyle bina yapacağız.

5 YILDA 30 BİNE ÇIKACAK

Bakan Müezzinoğlu, "Uzun vadede Türkiye'nin aile hekim sayısı artarsa buralarda 5-10 yıl sonra 24 saat hizmet verecek duruma dönüşebilir. Ama şu anda Türkiye'nin hekim sayısı ona imkân vermiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde aile hekimliğini 30 bine çıkaracağız" dedi.

Sabah

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal