Rusya Türkiye'ye Doğalgazın Fiyatını Düşürüyor

Gazprom ve Türkiye arasında Elektronik Satış Platformu üzerinden yapılan ilk anlaşmaya imza atılmasıyla Türkiye, artık Rusya'dan doğalgazı daha ucuz fiyattan alabilecek.

17.11.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-14:48) Rusya Türkiye'ye Doğalgazın Fiyatını Düşürüyor

Gazprom'ın dış satım kolu Gazprom Export, Türkiye'yle Elektronik Satış Platformu (ESP) aracılığıyla ilk anlaşmaya imza attığını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 'Gazprom Export, 11 Kasım'da ESP'de yapılan oturum kapsamında Aralık 2020'de Malkoçlar giriş noktasına tedariki öngören doğalgaz satış anlaşmasını başarıyla imzaladı.' ifadelerine yer verildi.

İLK ANLAŞMA

Anlaşmanın hemen hemen 700 bin metreküp gaz satışını beklendiğini ifade eden Gazprom Export, bunun Türk pazarına gaz satışıyla alakalı olarak ESP üzerinden imza atılan ilk anlaşma olduğunun altını çizdi.

TÜRK FİRMALARINA UCUZ DOĞALGAZ

Kısa zamanlı fiziksel doğalgaz satışlarıyla İLGİLİ ESP, 2018 senesinde Avrupalı müşteriler için rekabet şartlarında daha esnek ve piyasa merkez fiyatlar seçmek için yürürlüğe konmuştu.

Kasım ayının başında ESP yürütmesine Türkiye'yi ekleyeceğini belirten Gazprom Export, Türk firmalar için ESP üzerinden birinci ihalesini Bulgaristan sınırında olan Malkoçlar giriş noktası için gerçekleştirilmişti. Gaz almak isteyen firmalar 9–11 Kasım 2020 tarihlerinde tekliflerini yapmıştı.

ESP'nin yürürlüğe konmasıyla beraber Türk firmaların, var olan fiyatlara göre daha uygun fiyatla gaz ithal edebileceği ifade ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal