Rolls-Royce 5,4 Milyar Sterlin Zararını Açıkladı

İngiliz uçak ve motoru üreticisi Rolls-Royce, 2020'nin ilk 6 aylık döneminde 5,4 milyar sterlin zarar ettiğini açıkladı.

27.08.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-14:34) Rolls-Royce 5,4 Milyar Sterlin Zararını Açıkladı
İngiliz uçak ve motoru üretimcisi Rolls-Royce grubundan gelen açıklamada, koronavirüs pandemisinin ekonomik yansımaları sebebiyle Rolls Royce Grubu'nun 2020'nin ilk 6 aylık döneminde vergi öncesi 5,4 milyar sterlin zarar ettiği bildirildi.

Açıklamada 2020'nin ilk 6 aylık döneminde kazancının % 24 gerileyerek toplam 5,6 milyar sterline gerilediği bildirildi.

Pandemi sebebiyle 2020'nin başından bu yana mali açıdan sıkıntılı bir dönemi atlatan gurubun açıklamasında, İngiltere’de Nottinghamshire ile Lancashire’daki fabrikanın kapatılacağı bir defa daha teyit edildi. Bu fabrikalarda toplam 3 bin kişi çalışıyordu.

Rolls-Royce’un açıklamasında aynı zamanda gelecek 18 ay içinde hemen hemen iki milyar sterlin düzeyinde ilave kaynak girişi temin etmek için bir takım varlıklarını satışa çıkarılacağı, bunların içinde merkezi İspanya’da olan ITP Aeroa adlı firmanın da olduğu aktarıldı.

İngiliz yayın kurumuna açıklama yapan Rolls-Royce’un Üst Yöneticisi Warren East de, talebinin önümüzdeki beş sene içerisinde pandemi öncesindeki düzeylere ulaşmasının beklenmediğini dile getirdi.

Rolls-Royce hali hazırda, hemen hemen yarısı İngiltere’de olmak üzere küresel tesislerinde toplamda 50 bin kişiye iş olanağı sağlıyor.

Rolls-Royce, mayısta gelecek dönemde tekrar yapılanma planları çerçevesinde toplam dokuz bin kişinin işten çıkarılacağını bildirmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal