Rekor Zarar Boeing'den

2020' de Boeing on iki milyar dolar rekor zarar açıkladı. Yedi yüz yetmiş yedilerin daha büyük bir versiyonu olan 777X'lerin piyasaya sürümünü tekrar erteledi.

28.01.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:56) Rekor Zarar Boeing'den

Amerika’lı uçak üreticisi Boeing Co 2020’de on iki milyar dolar ile rekor seviyede zarar açıklarken; piyasaya sürümünü tekrardan ertelediği 777X programı için de bilançosunda altı buçuk milyar dolar ceza ayırdı.

Koronavirüs krizi sebebiyle havacılık piyasasının en geniş uçaklarına yönelik talep düşüşü ivme kazanırken, müşterilerinin global seyahat kısıtlamaları sebebiyle uçak alımlarını ertelemesi Boeing’in nakit akışını azaltıyor.

Boeing, Yedi yüz yetmiş yedilerin daha çok büyük bir versiyonu olan 777X’lerin 2023 yılının sonunda piyasaya sürülmesini beklediğini ifade ederek uçağın piyasaya sürülmesini üçüncü kez ertelemiş oldu.

Diğer yandan Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), Boeing’in modifiye edilen yedi yüz otuz yedi MAX uçağının Avrupa’da uçuşlara tekrardan başlamasının güvenli olduğunu açıklayarak, üç yüz kırk altı kişinin ölümüne sebep olan iki jet kazasının ardından yirmi iki aylık uçuş yasağını kaldırdı.

Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), Direktörü Patrick Ky, kokpit yazılımından bakım kontrollerine ve pilot eğitimine kadar Avrupa çapındaki bağımsız incelemenin ardından 737MAX’ların güvenli olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal