Reis-i Cumhur Erdoğan Aylar Öncesinde Söylemişti

Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 3 ay önce doların 3,50'nin altına ineceği konusunda tahminde bulunmuştu. Haftanın ilk günün olan pazartesi günü dolar/TL an itibariyle 3.50 seviyesinden işlem görmektedir.

05.06.2017-11:32 - (Son Güncelleme: 05.06.2017-11:36) Reis-i Cumhur Erdoğan Aylar Öncesinde Söylemişti

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi sonrası Türkiye'ye karşı ekonomik bir darbe girişimi de başlatılmış, Kredi derecelendirme kuruluşlarının düşük not vermeleri, kurda spekülasyon, Avrupa Birliği tarafından ekonomik yaptırım tehdidi gibi birçok açıdan saldırılara maruz kalmıştı.

Bu süre zarfında ekonomiyi gündemin ana maddesine çekerek saldırıların önüne set çeken Türkiye, başlatılan konut ve dolar seferberliği, Merkez Bankası'nın attığı kritik adımlar, Türkiye'de ilk kez kurulan Varlık Fonu, esnafa faizsiz kredi, vergi affı ve istihdam seferberliği gibi bir çok adımla ekonomi dinamiklerini gerçekleştirdi.

REİS-İ CUMHUR ERDOĞAN’IN DOLAR HAKKINDAKİ YORUMU

Bundan yaklaşık 3 ay önce Türkiye'de ilk kez kurulan Varlık Fonu ve Döviz kurları hakkında açıklama yapan Reis-i Cumhur Erdoğan, Varlık Fonu'nun kurulduğu andan itibaren doların düşüşe geçeceğini söyleyerek ve kurun 3,50'in altına düşeceğini belirtmişti.

DOLAR 3,50'NİN ALTINI GÖRDÜ

Geçen haftaki dolar/TL’deki düşüş eğilimini yeni haftanın açılışına da taşıyarak 3,4989 ile yaklaşık 5,5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Geçtiğimiz cuma günü, ABD'de açıklanan bilgilerin beklentilerin altında kalması ile hafta süresince etkili olan düşüş eğilimini devam ettiren dolar/TL, günü yüzde 0,44, haftayı ise önceki hafta kapanışına göre yüzde 1,97 değer kaybıyla 3,5089'dan tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal