Reis Emri Verdi! Tarih Belli Oluyor

Reis-i Cumhur Erdoğan yerli otomobil görevini TOBB'a vermişti. TOBB 6 Haziran'da yapacağı toplantıda projelerini tanıtacak.

26.05.2017-10:13 - (Son Güncelleme: 26.05.2017-10:22) Reis Emri Verdi! Tarih Belli Oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günler yerli otomobilin müjdesini vermiş ve görevi TOBB'a devretmişti. TOBB kararın hemen ardından çalışmalara başladı ve yapılan açıklamaya göre TOBB 6 Haziran'da yapacağı toplantıda projelerini tanıtacak. 

Her paçasıyla 0 yerli bir otomobil isteyen Reis-i Cumhur Erdoğan bu görevi TOBB'a vermiş ve Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan olumlu cevap almıştı. Bu sürecinden ardından TOBB'da hararetli bir çalışma başladı. Yönetim kurulu üyeleri oda ve borsaların başkanları yerli otomobilin üretiminde nasıl bir yol haritası izleyeceklerine dair personellerine talimalatlar verdi.

İLK ADIM 6 HAZİRANDA

Ulaşılan bilgilere göre 6 Haziran'da yapılacak toplatının ana maddeside yerli otomobil olacak ve yapılacak olan çalışmalar masaya yatırılacak. Bunun ardından şirketlerle görüşülmeye başlanacak.TOBB yönetim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamada, Yerli otomobilin tüm Türkiye'yi kapsan bir milli proje olduğu vurgulandı. TÜSİAD ve MÜSİAD üyelerininde TOBB çatısı altında buludunuğunu ifade eden yetkililer, bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın yerli otomobil görevini bize vermesi çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Yetkililer aynı zamanda 6 Haziran'daki toplantı için hazırlıkların başladığını ve yerli otombil için yönetime bir rapor sunacaklarını belirtti. 

İLK MODEL 2019'DA

Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli modelin süreci için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Bakan Özlü: "Cumhurbaşkanımız geç kalınmış bir projeyi hayata geçirmek için adım atmıştır. Şimdi sıra bizde, 0 yerli ve milli olan bu projeden anlımızın akıyla çıkacağız. Başkanımızla yaptığımız toplantıda ilk modelin 2019'a yetişebileceğini konuştuk. 2023 yılında tüm Türkiye yerli otomobil sahibi olacak" ifadelerini kullandı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal