PTT Memur Alımı

İş Kanunu nezdinde çalışanlar belli tanımlara sahiptir. İş Kanunu herkes için geçerli iken çalışma durumuna ve çalışılan kuruma göre belli yasalara da tabi olunabilir.

24.03.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:57) PTT Memur Alımı

657 sayılı devlet memurları kanununa göre çalışan kişilerin devlet tarafından işletilen bir kurumda çalışmaları gerekir. PTT de bu kurumlardan bir tanesidir. Belli sayıda ihtiyaç olunan bir durumla karşı karşıya kalındığında ilanların verilmesi ve şartların açıklanması ile alımlar yapılır.

PTT Alımları Nasıl Yapılır?

PTT devlete bağlı bir kurum olduğundan dolayı öncelikle onay alması ve ardından da ilanların yayınlanması gerekir. Hazırlanan kurum bütçelerine göre de belirlenen eleman sayıları ve alanların dağılımı ilan olarak resmi şekilde yayınlanır. Taşınması gereken şartlar da aynı şekilde ilan edilir. Ardından verilen müracaat süresi içinde belgelerin tamamlanması gerekir. Tamamlanan belgeler kabul edildikten sonra mülakat için gün verilir.

Mülakat Nasıl Olur?

PTT alacağı elemanların ihtiyacı olan alanlara göre taşıması gereken özellikleri belirtir. Bu özellikler sınav veya uygulama gerektirdiği durumlarda yeniden bir sınav talep edebilir. Başvuran adaylar mülakatı geçtikten sonra devamında varsa yazılı veya uygulama alan sınavlarına da katılır. Ardından sınavların sonuçlarının açıklanması kalacaktır. Sınav sonuçları başvuru takviminde belirtilen süre içinde ilan edilir. Takip edilmesi oldukça önemlidir.

Çalışma Şartları Nelerdir?

Çalışma şartları devlet kurumlarındaki çalışma saatlerine paralel olarak belirlenir. Bazen bölümden kaynaklanan farklılıklar yaşanabilir. Yaşanmadığı zamanlarda 08:00- 17:00 şeklinde çalışmaları gerekir. Tüm resmi ve dini tatillerde işlem yapılmadığından dolayı da izinli sayılırlar. Kuruma başvuru sırasında gereken soruların sorulması daha doğru ve net şekilde bilgi edinilmesi açısından oldukça önemlidir. Çalışanların veya daha önce çalışmış kişilerin de fikirlerine başvurmanız kısa yoldan bilgi edinmenizi kesinlikle sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal