Polis, Öğretmen, Emekli, Hemşire ve İmamların 2021 Ocak Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarının zamları hesaplanırken toplu sözleşme kapsamında, enflasyon farkı altı aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2021 memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak ? Öğretmenlerin maaşına zam yapılacak mı? 2021 enflasyon oranı nedir, 2021 memur maaşları ne kadar? 2021 memur maaşları son durum...

03.12.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-17:28) Polis, Öğretmen, Emekli, Hemşire ve İmamların 2021 Ocak Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Açıklanan enflasyon rakamları emekli ve memur maaşlarını etkilemesi sebebiyle pek çok memur, gelecek yıl ne kadar maaş alacağının araştırmalarına başladı. Toplu sözleşme gereğince altı aylık periyotlarda hesaplanan enflasyon miktarı esas alınarak 2021 memur maaşları belirleniyor. Memur maaşları 2021 yılı zammında son durumu vatandaşlar, ''2021 memur zammı ne kadar olacak?'' sorusunun cevabını arıyor. Memur maaşlarına aynı oranlarda zam uygulansa da memurların meslek gruplarına göre farklı miktarlarda maaşlarına yansıyor.

2021 MEMUR MAAŞLARINA ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Toplu sözleşmeye göre memur zamları senede iki defa uygulanıyor. Haziran ayında enflasyon miktarı açıklandıktan sonra memurlar için 1 senede yapılan 2. ve son zam da getirilmiş oluyor.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın açıklamasının ardından 2021 memur maaşları beklenti rakamları da belli oldu. Bu rakamlar şu an için tahmini olarak yapıldığının altı çizmek gerekir. Toplu sözleşme kapsamında, enflasyon farkı altı aylık periyotlar halinde hesaplaması yapılıyor. Uygulanan zamlardan memurlarla beraber emekliler de yararlanıyor. TCMB'nin sene sonu enflasyon beklenti oranının bildirilmesinin ardından memurlar 2021 senesinde uygulanacak zammın ne kadar olacağının yanıtını araştırıyor.

Zamlar toplu sözleşmedeki gibi altı aylık periyotlarla hesaplanıyor. Gelecek yılın Ocak ayında memur maaşlarına uygulanacak olan zam miktarının ne kadar olduğu açık bir şekilde bildirilecek.

2021 MEMUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur emeklisi ve memurların maaşlarına uygulanan yüzde 3'lük artışa ilave olarak % 0.62 farkı çıktığı ortaya çıkıyor. SSK ile Bağ-Kur'dan emekli olanların zam miktarı dört aylık enflasyon oranına esas alınarak % 4.62 olma olasılığı var. Memur maaş zammının bildirilmesine son olarak iki veri kaldı. 3 Ocak 2021 tarihinde bildirilecek enflasyon miktarı ile milyonlarca memur ile emeklinin zam miktarı belirlenecek. Bugünkü enflasyona bakıldığında Bağ-Kur ile SGK emeklileri de birinci ayda %7'lik zamdan faydalanacak. Net zam miktarı aralık enflasyonunun açıklanmasıyla beraber 4 Ocak tarihinde belirlenecek.

2021 MEMUR  VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Polis, düz memur, hemşire, öğretmen, kamu görevlisi, imam benzeri devlet kadrosunda görev alan memurlara % 3 miktarında maaşlarına zam yapılacak. Emekli memurlar ile halen görevlerine devam eden memurlar ile alakalı yürütülen 2019 senesi beşinci dönem toplu sözleşme müzakerelerinin neticesine göre; 2020 ile 2021 senesi pek çok özlük hakkı ile maaş zam miktarları düzenlenerek verilen kararlara imza atılmıştı. 2021'nin birinci ayında memur maaşlarına enflasyon miktarını dahil edebilmek için, bildirilen enflasyon miktarlarının şimdi içinde olduğumuz 2021 2. 6 aylık diliminde y% 3'ten daha çok açıklanması gerekli. Toplu sözleşme kapsamında hakem kurulu aracılığıyla memurlara 2021 senesi için yüzde 3 + yüzde 3 miktarında zam uygulanması bildirilmiş ve imza atılmıştı. Buna durum göz önünde bulundurulduğunda, bu yılın 2. yarısında açıklanan enflasyon miktarı % 4.49 olabilir. Memur ile emeklilerin bu hesaba bakıldığında gelecek yılın Ocak ayında alacakları zam miktarı % 3.49 olması bekleniyor.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMLARI NELERDEN ETKİLENİYOR?

2021 senesinde memurların maaş zamları birinci altı aylık süreçte % 3 iken, 2021 senesinde 2. aylık sürecinde de % 3 maaş zam eklenecek. Memurlara uygulanan 2021 emekli ile memur maaş zammı memurların eğitim düzeyleri, derece, medeni hali, kademe, çocuklu, bekar ve hizmet zamanı benzeri faktörlere göre farklılık gösteriyor.

2020 yılının Temmuz ayında getirilen yüzde 5,75 zam ile beraber ortaya çıkan memur maaş zamları aşağıda yer alan tabloda açıkça belirtilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal