Peskov: Rusya ve ABD Petrol İstişareleri Yapacak

Kremlin Sözcüsü Peskov, "İki liderin, Rusya ile ABD arasında petrol piyasalarına yönelik istişareler yapılmasına yönelik talimat vermesi konusunda uzlaşıya varıldı" şeklinde konuştu.

31.03.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-16:19) Peskov: Rusya ve ABD Petrol İstişareleri Yapacak

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, "İki liderin, Rusya ile ABD arasında petrol piyasalarına yönelik istişareler yapılmasına yönelik talimat vermesi konusunda uzlaşıya varıldı" şeklinde konuştu.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın dünkü görüşmesine ilişkin konuştu.

Putin ile Trump arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, petrol piyasalarında yaşananların da konuşulduğunu hatırlatan Peskov, "İki liderin, Rusya ile ABD arasında petrol piyasalarına yönelik istişareler yapılmasına yönelik talimat vermesi konusunda uzlaşıya varıldı" ifadelerini kullandı.

Bu talimat öncesinde Putin ile Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak arasında görüşme gerçekleşebileceğini ifade eden Peskov, "Elbette, iki ülke de mevcut petrol fiyatlarının çıkarlarına olmadığı konusunda hemfikir" diye konuştu.

Petrol fiyatları, dün Putin ve Trump arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ardından kısmen yükselmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal