Pasaportlar İle İlgili Yeni Değişiklik! Artık Daha Kolay

Her takvim senesinde ihracat yapma zorunluluğu bulunan ihracatçıların bundan sonra yeşil pasaport alabilmeleri kolaylaştırıldı.

03.11.2018-12:10 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-13:04)

İhracatçıların hususi damgalı pasaport çıkarma şartları artık daha kolay.Bundan önce ihracatçıların hususi damgalı pasaport sahibi olabilmesi için her takvim senesinde ihracat yapma kaydı gerekiyordu. Bu zorunluluk değiştirilerek son üç takvim senesinde gerçekleşen toplam ihracat rakamının ortalaması kanunda belirtilen miktarda olması, yeşil pasaport alınması için yeterli olacak.

5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 14. maddesi gereğince, 'İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar' geçtiğimiz sene Mart ayında yürürlüğe girmişti. Buna göre 'Karar'da ifade edilen rakamda ihracat gerçekleştirilen firma görevlilere, hususi damgalı pasaport verilebiliyordu. Geçen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan 214 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 'İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar' da değişiklik oldu.

ARTIK DAHA KOLAY

Gerçekleşen son değişiklikle hususi damgalı pasaport alınması için 'her takvim yılında ihracat yapmak şartı' artık zorunlu değil. İhracatçı bundan sonra son üç takvim yılında gerçekleşen toplam ihracat rakamının ortalaması kanunda belirtilen oranda ise, firma görevlilerine hususi damgalı pasaport verilebilecek.

23 Mart 2017 tarihinde başlayan uygulama bünyesinde ihracat yapan firma görevlilerine şimdiye kadar 7 bin 294 hususi damgalı pasaport verildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal