Para Sıkıştı Bahanesiyle Bankaları Dolandırıyorlar

İstanbul'da ATM farelerinin yeni bir dolandırıcılık yolu buldukları özel bir bankanın ihbarının ardından gün yüzüne çıktı. Hadise İstanbul'da gerçekleşti.

09.09.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-17:05) Para Sıkıştı Bahanesiyle Bankaları Dolandırıyorlar

Özel bir bankanın müşterisi olan H.B., ATM'ye para yatıracağı esnada bankaya başvurarak para sıkıştığını öne sürdü.

Banka da firma politikaları gereğince ATM'yi denetlemeden müşterilerinin mağdur olmaması için kredi kartlarında beş bin TL, hesap kartlarına da bin TL'ye kadar anında ödeme yapıyor.

ATM'LER KONTROL EDİLDİ, GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Pek çok defa ayrı ayrı hesap müşterileri aracılığıyla bankaya yapılan müracaat her defasında kabul edilerek ödeme yapıldı fakat şikayetin yapıldığı ATM'lere bakıldığında ise para yatırma ünitesine sıkışan paraların 10 veya 5 TL olduğu belirlendi.

Dolandırıldığını anlayan banka savcılığa müracaat ederek kendilerinden para talep eden 10 zanlıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

ŞİKAYET EDİLİNCE İADE ETTİLER

Şikayetin akabinden zanlılar ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturma çerçevesinde zanlı 10 şahsın birbirleri ile ilintili oldukları belirlendi.

Savcılıkta ifadelerine başvurulan zanlılar bankayı dolandırma kastıyla böyle bir eylem yapmadıklarını hesaplarında para yollamadıkları için başvurduklarını ardından da bankanın parayı istemesi üzerine iade ettiklerini belirttiler.

10 SENE HAPİSLERİ İSTENİYOR

Savcılık aracılığıyla yapılan soruşturma sonunda zanlıların kendi kartlarını başkalarına verdikleri, bankaya bizzat kendileri müracaat ederek sıkıştığını iddia ettiği rakamların hesaplarına ödenmesinin yapılmasını sağlayarak haksız kazanç elde ettiği göz önünde bulundurularak 10 şahıs ile ilgili 'Bilişim Sistemlerini Kullanarak Dolandırıcılık' suçu çerçevesinde on seneye kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal