Pamuk Nasıl Toplanır?

Türkiye'de pamuk üretimi en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yapılır. Yoğun olarak Çukurova ve Antalya çevresinde yetişir. Peki pamuk nasıl toplanır? İşte bu sorunun cevabı haberimizde...

06.06.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-14:40) Pamuk Nasıl Toplanır?

Türkiye'de pamuğun yeri ayrıdır. Öyle ki pamuğa "Beyaz Altın" denilmektedir. Peki bu beyaz altın nasıl toplanır? Toplanırken çekilen sıkıntılar nelerdir?

Ülkemizin tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da, GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak pamuk üretimi de artmiştir. Bu kapsamda ekim alanı her yıl genişleyen ve bölgede "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk, lifiyle tekstile, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlamasıyla önemli bir üretim maddesidir. Tarlalarına "beyaz altını" eken çiftçiler, yaz boyunca etkili olan kavurucu sıcaklar altında suladıkları ve bakımını yaptıkları ürünlerinden bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi umut ediyor. Makineleşmenin hız kazanması ile birlikte bazı çiftçiler elle hasat yapmak durumunda kalıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla tarlaların yolunu tutan işçiler, güneşin altındaki zorlu mesailerini gün batımına kadar devam ettirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal