Pakdemirli, Bergama İçin İhale Tarihini Verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Bergama’daki inceleme turunda Bergama Antik Selinos Kanalı Restorasyon ile Islahı Projesi için 9 Temmuz tarihinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

16.06.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-16:26) Pakdemirli, Bergama İçin İhale Tarihini Verdi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Bergama’daki inceleme turunda Bergama Antik Selinos Kanalı Restorasyon ile Islahı Projesi için 9 Temmuz tarihinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Bergama’da olan Antik Selinos Kanalı Restorasyon ile Islahı Projesi için ihale tarihi belirlendi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir Bergama’daki inceleme turunda, 9 Temmuz'da ihaleye yapılacağını duyurdu.

Pakdemirli Bergama turunda öncelikle belediyeyi gezdi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, İzmir ile Ankara’dan oldukça genel müdür ve bürokratın katılım gösterdiği programda Bakan Pakdemirli, Başkan Hakan Koştu ve belediye makamında ile bir müddet konuştu ve faaliyetlerle alakalı bilgi aldı. Pakdemirli akabinde Antik Selinos Kanalı Restorasyon Projesi’ni yerinde görmek için Bergama’nın Tarihi Tabaklar Köprüsü, Tarihi Tonuzlar, Üç Kemer Köprüsü ile halk arasında, ‘Ne Yerde Ne Gökte Mahallesi’ olarak isimlendirilen Selinos Deresi yamacındaki tarihi mahalleler bölgesine geçiş yaptı. Burada bir açıklamada bulunan Pakdemirli, “Bergama anlatılmayı bekleyen bir mücevher” ifadesini kullandı.

Bergama’nın kötü talihini düzeltecek olan ve yüzyılın projesi olarak isimlendirilen Antik Selinos Kanalı Restorasyon ile Islah Projesi’nin Başkan Koştu’nun oldukça mühim bir projesi olduğunu aktaran Bakan Pakdemirli, “Bergama Antik Selinos Kanalı Restorasyonu Projesi çok ciddi ve önemli bir proje. Bergama anlatılmayı bekleyen bir mücevher. Bu mücevheri bir şekilde parlatmak için Selinos’u ıslah edelim istedik. Bergama’nın çehresi önümüzdeki 5, 10 yılda değişecek. İzmir, İstanbul otoyol bağlantıları, yeni sanayi bölgeleri, yeni yeni yatırımlar ve turizmdeki yeni imkanlarla beraber Bergama çok farklı bir noktaya gelecek. Biz de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Bergama’ya ve Başkan Koştu’nun projesine katkımız olsun istedik. Devlet Su İşleri olarak Selinos Dere Islahı Projesi’ni üstlendik. Bu proje çok zor bir proje. Çünkü burada tarihi koruyarak ıslahı gerçekleştirmek lazım” ifadesini kullandı.

Selinos Deresi yatağında önemli bir yerleşim olduğuna da işaret eden Pakdemirli, “Bu bölgede ciddi bir yerleşim var. Yerleşim alanındaki vatandaşlarımızı da mağdur etmeden onlara da yeni yerleşim çözümleri bularak, bununla beraber dereyi ıslah edip Bergama’nın, İzmir’in, Türkiye’nin ve yabancı turistin yaşam alanı haline getireceğiz. Amaç bur da tabii ki hem dereyi ıslah etmek, hem de dereyi kullanılabilir hale getirmek” diye konuştu.

İHALE 50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Projenin 50 milyon TL bedel ile ihaleye sunulacağını belirten Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Bergama için ciddi bir yatırım. Bergama bunları hak ediyor. Çünkü binlerce yıllık bir tarihe sahip. Bergama’yı ve çevresini daha büyük bir cazibe merkezi haline getirmek anlamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzde bir aksilik olmazsa inşallah 900 gün gibi bir sürede projeyi tamamlamayı hedefledik. Dere sathında yapacağımız çalışmalarda tarihsel kalıntıların bizi ne kadar hızlandıracağına ve yavaşlatacağına bağlı bir netice ile karşı karşıya kalacağız. Ama mümkün mertebe biz bu işi birkaç yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Tüm dünya vatandaşlarının kullanacağı ıslah edilmiş, yemyeşil, tarihi yaşam alanlarıyla, restoranlarıyla, butik otelleriyle bir çekim merkezi haline getirip Bergama’yı da buradan başlayarak yeniden imar ederek yeniden ıslan etme noktasında Hakan Koştu’ya desteğiz. Yarınlarda inşallah çok daha mutlu, huzurlu, refah seviyesi yüksek bir Bergama göreceğiz.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal