OYAK'ın İştiraki Ataer Holding, British Steel'i Satın Alıyor

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, OYAK’ın iştiraki olan Ataer Holding’in çelik devi British Steel’i almak için İngiliz hükumetiyle görüşmelerde bulunduğunu kaleme aldı.

09.08.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-09:03) OYAK'ın İştiraki Ataer Holding, British Steel'i Satın Alıyor

Greybull Capital isimli özel fon sahibi olduğu British Steel için İngiliz hükümetinden kurtarma talep etmiş, bu talep kabul görmeyince mayısta iflas sürecine girmişti. Firmanın 5 bin personelinin büyük kısmı Lincolnshire’daki Scunthorpe fabrikasında görev yapıyor. British Steel’in Fransa ve Hollanda’da da üretim tesisleri var.

Ataer Holding’in Türk çelik devi Erdemir’in en büyük hissedarı olduğunu anımsatan FT, iki kaynağa dayandırdığı haberde, “son dakika” görüşmelerde binlerce kişinin işinin kurtulabileceğini söyledi.

HİNTLİ RAKİP VAR

FT’nin kaynaklardan biri şimdilik anlaşmaya varılmadığını söyleyerek İngiltere hükümetinden talep edilen finansal taahhütlerin firmalara devlet yardımına izin vermeyen Avrupa Birliği (AB) kurallarına takıldığını öne sürdü.

FT firma için Hindistan asıllı iş insanı Sanjeev Gupta’nın başında olduğu İngiliz sanayi devi Liberty House’un da teklif sunduğunu kaleme aldı. FT’nin haberinde Türk tarafının Scunthorpe fabrikasında üretimi artırmak, yeni bir ocak eklenmek ve gaz dönüşümü sağlamak istediği iddiaları var. FT British Steel’in Türk tarafının teklifini daha uygun bulduğunu da yazdı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal