Otomotiv Lideri Daimler İşçi Çıkaracağını Bildirdi!

Alman otomotiv üreticisi Daimler, zayıf büyüme ve maliyet artışlarını sebep göstererek işçi çıkaracağını belirtti.

14.11.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-13:34)

Alman otomotiv firması Daimler, 2022’ye kadar 1 milyar avro tasarruf yapabilmek için işten çıkarmalara başlayacağını aktardı.

Daimler tarafından gerçekleşen söz konusu açıklamada," 2022 yılının sonuna kadar, Mercedes-Benz, çalışan maliyetlerinde 1 milyar avrodan fazla tasarruf etmeyi planlıyor. Bu amaçla, işçi sayısında da azaltma söz konusu olacak." cümlelerine yer verildi.

İlerleyen zamanlarda hibrit ve elektrikli araçların, Mercedes-Benz’ın satış getirisini olumsuz yönde etkileyecek maliyet artışlarına sebep olduğunun anımsatıldığı açıklamada karbon komisyon azaltılması ve otomotiv endüstrisinin dönüşümünden şirketin karlılığın etkilendiği de bildirildi.

Alman otomobil endüstrisi, ABD-Çin ticaret ihtilaflarının ve Brexit belirsizliğinin etkisiyle beklenenden daha zayıf bir büyüme ile karşı karşıya kalırken, elektrikli ve otonom araçlara yapılan büyük yatırımlar da şirketlerin karlılığını düşürülüyor. Alman şirket, hangi ülkede ne kadar kişinin işine son verileceğine dair bir açıklama yapmadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal