Otomobil Fiyatlarında Büyük Kandırmaca

ÖTV indirimi sonucu 1 Kasım tarihinden itibaren küçük ve orta sınıftaki otomobillerin fiyatlarında yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Ancak tüketiciler bütün otomobillerin fiyatlarında düşme olmadığını söylüyor.

26.11.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-09:15) Otomobil Fiyatlarında Büyük Kandırmaca

ÖTV indirimi sonucu 1 Kasım tarihinden itibaren küçük ve orta sınıftaki otomobillerin fiyatlarında yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Ancak tüketiciler bütün otomobillerin fiyatlarında düşme olmadığını söylüyor. Pazarda en çok tercih edilen modellerin geçen 3 yıllık fiyatlarını bugünkü fiyatlarıyla kıyaslandığında gerçek anlaşılıyor; bazı markalar fiyatları Ekim ayına göre sadece indirmiş gibi göstermişler.

1 Kasım tarihinden beri devreye giren ÖTV desteğiyle küçük ve orta sınıftaki otomobillerin fiyatlarında yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Bu da sektöre en az 2 ay derin bir nefes aldırdı. Bu indirimlere bazı firmalar kampanyalar da ekleyerek yüzde 20’lerin üzerine çıkarırken, bazıları ise ‘sıfır faiz’ gibi finansal seçenekler sağlayarak güçlendirdiler. Bu durumda araba showroomları Kasım ayında kur artışlarından dolayı son aylarda otomobil alımını erteleyen vatandaşlar tarafından tıklım tıklım oldu. Showroom trafiği Kasım başından beri 3-4 kat yükselirken, bunun ne kadarının satışlara yansıtıldığını Kasım ayı resmi sonuçlarında farkedeceğiz. Ama sadece 21 bin adetlik satışın gerçekleştiği Ekim ayına nazaran en az 3 kat yükselmiş olacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal