Otelciler Belediyelerden Vergi ile Harçların Ertelenmesini Talep Etti

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB) mensuplarının olduğu şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı yollanarak, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesini talep etti.

20.03.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-14:17) Otelciler Belediyelerden Vergi ile Harçların Ertelenmesini Talep Etti

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB) mensuplarının olduğu şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı yollanarak, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesini talep etti.

Birlikten gelen açıklamaya bakıldığında, TÜROB, mensuplarının olduğu bütün şehirlere ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine bir takım isteklerde bulundu.

TÜROB, coronavirüs salgınının il ekonomilerine ve sektöre negatif etkilerinin azaltılması, işletmelerin istihdam ve işletme yapısının ayakta tutulabilmesine yönelik önlemler çerçevesinde belediye harç ve vergi ödemelerinin 3 ay ertelenmesi çağrısını yaptı.

VERGİ VE HARÇLARIN CEZASIZ VE FAİZSİZ ERTELENMESİ TALEBİ

TÜROB aracılığıyla, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Eskişehir, Muğla Büyükşehir Belediyesi olmak üzere mensuplarının olduğu bütün şehirlerin belediyelerine gönderilen yazıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm işletmelerinin bütün belediye vergi ve harçlarının ödemelerinin cezasız ve faizsiz olarak 1 Temmuz 2020’ye kadar ertelenmesi hususunda gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi.

Yazıda, dünyada turizmin bütün türleri ve durma noktasına geldiği, sektörel durmanın, emek verilmiş eğitimli personelin kaybının göze alınamaz olduğunu değerlendiren kamu otoritesinin de sektöre desteklerini açıkladığı, vergi ile benzeri sorumluluklaarın bir bölümünün ödemelerini 6 ay ertelediği anımsatıldı.

Aynı zamanda, işletmelerin sorumlu olduğu bedel-vergiler ve belediye harçları şöyle:

"Su/atık su bedeli, doğal gaz bedeli, emlak vergisi 1. taksiti, çevre temizlik vergisi 1. taksiti, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi. İşgal harcı, yapı kullanma izin harcı, iş yeri açma çalışma izni harcı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal