Ordu'nun Doğal Su Kaynağı Ekonomiye Kazandırılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, planlanan yatırımla alakalı detayları açıkladı.

14.03.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-15:17) Ordu'nun Doğal Su Kaynağı Ekonomiye Kazandırılacak
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, planlanan yatırımla alakalı detayları açıkladı.

Ordu'nun Çatalpınar ilçesindeki su kaynağı kurulacak su şişeleme tesisi yatırımıyla ekonomiye kazandırılacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in yaptığı açıklamasında, 19 ilçede 20'den fazla su kaynağı olduğunu belirtti.

Su kaynaklarını birer birer incelediklerini ifade eden Güler, "Bunların içinden en uygun 12'si belirlendi. En uygunu da Çatalpınar'daki kaynak oldu çünkü bu suyun hem kalitesi hem debisi müsait. Ayrıca yeri de yatırım yapmak için uygun." diye konuştu.

Güler, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğünün Çatalpınar'daki faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, "Biz de bununla ilgili tüm tahlil ve analizlerini yaptık, gayet uygun. Şimdi yatırımı hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Amacımız Ordu hem bu kaliteli suyu içme suyu olarak kullansın hem de yine şişelere, damacanalara koyarak komşu iller başta olmak üzere diğer yerlere verelim." dedi.

Çatalpınar'ın, kıyı kesimindeki Fatsa'ya yakın olduğunu belirten Güler, buradan da gemi vasıtasıyla ihracat imkanı olduğunu dile getirdi.

Güler, projenin istihdam açısından da mühim olduğunu dile getirerek, "Bununla ilgili yatırım yapmak isteyen herkese 'buyurun' diyoruz. Ayrıca bunun dışındaki diğer su kaynaklarını da birlikte değerlendirebiliriz. Suları boşa akıtmayıp kaynak oluşturmayı hedefliyoruz." ifalerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal