Onlarca Aboneye Tazminat Ödenecek!

Dağıtım şirketleri, 12 saatten daha fazla elektriğini kestiği ikametgah abonelerine 50, ticarethanelere ise 100 TL tazminat verecek.

05.11.2018-16:46 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-17:01)

Dağıtım şirketleri, 12 saatten daha fazla elektriğini kestiği ikametgah abonelerine 50, ticarethanelere ise 100 TL tazminat verecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son 3 yıllık dönemde meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle dağıtım şirketlerini denetim altına aldı. 13 dağıtım şirketinin, değişik zamanlarda günlük 12 saati aşan sürelerle haberli ya da habersiz kesinti yaptıklarını, kalite prosedürünü ihlal ettiklerini tespit etti. Tespit edilen şirketler, ihlal sebebiyle kesintiden yaşayan abonelere 50, ticarethanelere 100 TL tazminatı ödeyecek.

TEK TEK BELİRLENECEK

Kesintinin yapıldığı gün, saat ile ilçe ve mahalle detaylı olarak biliniyor ve bunlar listeleniyor. Dağıtım şirketleri, hak sahibi aboneleri tek tek ortaya çıkaracak. Bu abonelere, telefon, mail ya da kısa mesaj (SMS) yoluyla haber verilecek. Tazminatları, ya nakit olarak banka hesabı üzerinden ödenecek ya da fatura tutarlarından 50 TL düşülecek. Ticarethanelere de 100 TL tazminat ödemesi yapılacak.

SAYILARI BELLİ DEĞİL

EPDK kaynakları, hak sahibi abone rakamlarına ilişkin bilgi vermedi. Ancak, binlerce abonenin haberli ya da habersiz 12 saati aşan elektrik kesintilerinden etkilendiği bildirildi. Kaynaklar, büyük bir şehrin elektrik dağıtımını yapan bir şirketin, 2014 yılından kalma kesinti bedeli tazminatının da bulunduğunu bildirerek, bu şirkete uyarı yapıldığını, kısa süre sonra binlerce aboneye tazminat ödemelerine başlayacağını belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal