Öğretim Görevlisi Maaşları?

Öğretim görevlisi maaşları 2018? Özel üniversite öğretim görevlisi maaşları? Öğretim görevlisi maaş hesaplama? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-21:07 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-20:54) Öğretim Görevlisi Maaşları?

Öğretim görevlisi nedir? Üniversitelerde ders veren bir öğretim elemanıdır. Öğretim elemanı daha geniş bir alan olup öğretim görevlisinden değişiktir. Öğretim elemanı öğretim görevlisi, doçent, profesör gibi mesleklere verilen genel bir addır. Öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans bitirilmesi zorunludur. Yapılacak olan yüksek lisansın tezli olarak yapılması mecburidir.

Sınav neticesinde alınan puan ales ve yabancı dil puanı da eklenerek bir ortalama çıkarılır ve ortalama netice puanınız yeterli olursa öğretim görevlisi olarak işe başlayabilirsiniz. Öğretim görevlileri üniversitelerde minimum 12 saat haftalık ders vermek mecburiyetindedir. Öğretim görevlileri gerekli şartları taşıdıkları durumda ileride yardımcı doçent, doçent gibi üst makamlara çıkabilirler. Öğretim görevlisi maksimum yüksek akademik unvan olan profesörlüğe dek çıkabilir. Öğretim görevlisi maaşları yüksek olduğu için ve meslek olarak güzel bir kariyere sahip olunduğu için pek çok insanın hayalinde vardır.

Öğretim görevlisi maaşları ne kadardır?

2017 senesinde gerçekleştirilen zamlar ile öğretim görevlisi maaşları 4 bin 475 liraya çıkmıştır. Birçok memurluğa oranla çok daha fazla maaş alan öğretim görevlisi mesleği birçok üniversite mezunun hayalini süsleyen bir iştir. Öğretim görevlisi maaşları her sene belli bir miktarda yükselmektedir.

Öğretim görevlisi olma şartını yerin getiren kişiler alakalı sınavlara girerek üniversitelere başvuru gerçekleştirebilirler. Meslekte ilerleme var olduğu için bir üst kademeye yükseldiğinizde maaşınız da yükselir. Görüldüğü üzere öğretim görevlisi mesleği hem kariyer açısından hemde maaş açısından birçok memurluktan daha güzeldir. O sebeple iyi bir çalışma ve hazırlanma ile sınavları kazanabilir ve başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal