Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

O Borçlar Siliniyor

Çalışmadığı dönemler için prim borcu çıkartılanlarla okulunu bitiren kişiler için biriken borçlardan kurtulma fırsatında salı son gün.

31.03.2018-10:13 - (Son Güncelleme: 31.03.2018-09:48) O Borçlar Siliniyor

Türkiye'de yaşayan yerli-yabancı herkes 2013'den itibaren genel sağlık sistemi içine alınmıştı.  Böylece sosyal güvencesi olmayan yurttaşlar için de bu sistem devreye sokularak sağlık hizmeti verilmişti. Sistem o seneden bu yana bir takım aksaklıklar yaşasa da önemli bir aşama kaydedip uygulama sağlandı. Fakat sistemin yaygınlaşması esnasında özellikle okulunu bitirip iş hayatına atılamayan gençler açısından yüksek borçlar ortaya çıkmıştı. Bunun için ara ara düzenlemeler yapılarak borçlar silinip yapılandırılmıştı. Okulunu bitiren gençler içinde 2 senelik bir devlet katkısı da getirilip yurttaşın sorunu çözüldü.

Gelir testine hiç başvurmayan genel sağlık sigortalıları 3 Nisan'a kadar (bu tarih dahil değil) gelir testine müracaat etmeleri ve gelir testi sonucu gelirlerinin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda genel sağlık sigortası prim borçları sıfırlanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;