Normalleşme Planı Hazır, Çalışanların Yüzde 50’si Ofise Geçecek

Türkiye coronavirüs salgını sebebiyle evlerinde olan milyonlarca çalışan haziranda ofise geri dönmeye hazırlanıyor. İşlerini evden yürüten pek çok firma çeşitli çözümlerle ofise dönüş planları yapıyor.

23.05.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-15:39) Normalleşme Planı Hazır, Çalışanların Yüzde 50’si Ofise Geçecek
Türkiye coronavirüs salgını sebebiyle evlerinde olan milyonlarca çalışan haziranda ofise geri dönmeye hazırlanıyor. İşlerini evden yürüten pek çok firma çeşitli çözümlerle ofise dönüş planları yapıyor. Bir firmanın İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Emek Yurdanur, normale geçiş için izleyecekleri yol haritasını anlatarak, aldıkları tedbirleri açıkladı.

Mağaza ile ofisler için geri dönüş çalışmalarını bitirmek üzere olduklarını belirten Yurdanur, personellerin sağlıklarının öncelikleri olduğunu söyledi. Yurdanur, “O nedenle çalışanların kendilerini ‘güvenle, iç rahatlığıyla ofise gidebilirim’ diyecekleri seviyede önlemleri almış olmak istiyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) uzmanları ve iş yeri hekimleriyle oturup detaylı bir normalleşme planı hazırladık” dedi.

2 EKİP AYRI HAFTALARDA ÇALIŞACAK

Bayramdan sonra aynı anda tüm çalışanın ofislere geri dönmeyeceğini belirten Yurdanur, “Türkiye genelinde 8 bin çalışanımız var. 7 bini mağazalarda, bin kişi de ofiste çalışıyor. Yöneticilerimizle görüşmeler yaptık. Ekiplerimizi ikiye bölerek hem ofislerdeki yoğunluğu hem de teması azaltmak üzere 1 Haziran’dan itibaren 1 hafta birinci ekip diğer hafta ikinci ekip gelecek şekilde planlama yaptık. Böylece ekipler birbiriyle temas etmeyecek ve aynı anda merkez ofislerde az sayıda insan çalışacak” ifadesini kullandı.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA HAZİRANDA DÖNÜŞ YOK

Kronik hastalığı olan personellerin martın başından beri ofise gelmediğini haziranda da gelmeyeceğini belirten Yurdanur, “Haziranda normalleşmeye başlıyoruz, kademeli olarak ofislere döneceğiz. Fakat tüm personel gelmeyecek yüzde 50’si ofise dönecek şekilde bir plan yaptık” diye konuştu.

HANGİ TEDBİRLER ALINDI?

Alınan tedbirlerin personellerin ofise gelmek için evden çıkmasıyla başladığının altını çizen Emek Yurdanur, “Personel servislerimizde kuralları belirledik, servis şoförümüz dahil herkes maske takacak. Daha az personel taşınacak, 10 kişilik serviste 4 veya 5 kişi olacak. Servislerde bulaşma olmaması için herhangi bir şey yemek, içmek yasak” şeklinde konuştu.

GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇÜLECEK, OFİSTE MASKE ZORUNLU

Yurdanur, binaya girişlerde çalışanın ateşinin muhakkak ölçüleceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ofislerin bütün havalandırma sistemleri elden geçti, bakımları yapıldı. Özel dezenfektanlar ile ofislerin temizliği yapıldı. Temizlik yapan ekiplerin sayıları artırıldı. Arkadaşlarımız gün boyunca kapı kolu gibi ortak alanları yarım saatte bir dezenfektanlar ile temizleyecek”

“YEMEKHANELERDE HER ŞEY TEK KULLANIMLIK OLACAK”

Yemekhanede alınan tedbirleri de anlatan Yurdanur, “Yemekhanesi olan ofislerimiz var. Masalarda az sayıda çalışan oturup yemek yiyecek Her şey tek kullanımlık olacak. Tuzluk, sebil gibi malzemeleri ortadan kaldırdık. Artık çay demlemek diye bir şey yok, poşet çaylar var” diye konuştu.

MASALARIN ARASINA PLASTİK CAM GELİYOR

Çalışırken 2 boş bir dolu ve çapraz şekilde oturma planı oluşturduklarını belirten Yurdanur, “Personelimiz, 2’şer metre alalıklarla oturacak. Yine de masaların arasında plastik cam (pleksi) koyacağız ve maske takmak zorunlu olacak. Yemekhanesi olmayan ofisler için bir firma ile anlaştık, yemekler paketli olarak gelecek” ifadesini kullandı.

“SÜREÇ BİZİ DAHA DA DİJİTALLEŞTİRDİ”

Online mağaza ziyaretleri yaptıklarını eğitimler düzenlediklerini dile getiren Emek Yurdanur, “Dijital bir gruptuk ama süreç bizi daha da dijitalleştirdi. Şu anda online ortama taşımadığımız eğitimimiz yok. Hatta yoğunluktan yapamadığımız eğitimleri de 2 ayda tamamladık. Online mağaza ziyaretleri yaptık." dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal