Naci Ağbal, Ana Rapor Toplantısı'na Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması" için düzenlenen 'Ana Rapor Toplantısı'nda konuştu.

08.11.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-15:14) Naci Ağbal, Ana Rapor Toplantısı'na Katıldı

Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafında hazırlanan '2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması' için düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Yapılan araştırmaların ülke için çok önemli olduğunu ifade eden Ağbal, 'Strateji Bütçe Başkanlığı olarak araştırma verilerini, üniversite ve akademisyenlerimizle beraber değerlendirerek çalışmalarımıza yansıtacağız.' dedi.

Türkiye'nin sağlık hizmetlerine erişimde büyük oranda gelişmeler yaşandığını söyleyen Ağbal, 'Bunlar kamu maliyesi ve ekonominin sürdürülebilirliğini sağlamada, GSYH'nin yukarıya taşınmasında son derece önemli.

'GENÇ VE DİNAMİK NÜFUSA SAHİP OLMAK REKABETÇİ KILACAK EN BÜYÜK ÖZELLİK'

Türkiye'nin dinamik ve genç nüfusa sahip olması, ülkemizi bölgesinde rekabetçi kılacak en önemli özelliklerden bir tanesi. Türkiye için 2050 yılına dönük bir yaşlanma olgusunu konuşsak da ülkemizin bugün sahip olduğu genç nüfus bizim için son derece önemli bir fırsat. Bunu çok iyi kullanmamız gerekiyor.' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal