Muş'ta Bulunan Sıcak Su Kaynakları Ekonomiye Kazandırılacak

Muş'un Varto ilçesinde belirlenen sıcak su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için faaliyet başlatıldı.

30.06.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-16:02) Muş'ta Bulunan Sıcak Su Kaynakları Ekonomiye Kazandırılacak

Muş Valiliği, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Varto kaymakamlığı, ilçedeki sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi için "Jeotermal Potansiyeli Belirleme ve Geliştirme Projesi" oluşturdu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) aracılığıyla destek verilen proje çerçevesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Avcı, üniversite ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekipleri tespit edilen alanda tetkikler yaptı.

Kaymakam Avcı, sıcak su kaynaklarıyla ilgili faaliyetlerde güzel ve umut verici veriler edindiklerini dile getirdi.

Sıcak su kaynaklarının bulunmasının ilçede seracılık ile jeotermal turizmine ciddi destek sağlayacağını ifade eden Avcı, şu ifadeleri kullandı:

" Varto'nun, jeotermal kaynakların yeryüzüne çıkmasıyla bundan sonra seracılık, jeotermal turizmi ve jeotermal ile üretilecek elektrikle iyi bir yere gelmesini umut ediyor ve bunun Varto için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Varto artık terörle değil, jeotermal turizmiyle, seracılıkla anılacak bir yer olacak. Sayın Valimizin burada çok büyük emekleri var. Kısa süre içinde müjdeli haberleri vermeye başlayacağız. Şimdiden hayırlı olsun."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal