MÜSİAD’dan 1.2 Milyar Dolarlık, 'Karavan' Projesi

MÜSİAD, ‘Karavan Park Projesi’yle tüm dünyayı, Türkiye’yi keşfe davet etti.

12.09.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-16:06) MÜSİAD’dan 1.2 Milyar Dolarlık, 'Karavan'  Projesi

Turizm gelirini artırmayı hedefleyen MÜSİAD, ilk etapta daha önce Türkiye’yi görmemiş, 6 milyon turist hedefiyle, Türkiye’yi keşfe davet etti.  

Günlük 200 dolar harcayan 6 milyon turisti, ‘Karavan Park Projesi’yle Türkiye’ye davet eden, MÜSİAD Erzurum Başkanı Fuat Demir, 1.2 milyar dolar hedefli projenin, sıkıntıdaki turizm sektörünün ayağa kalkmasına katkı vereceğini ifade etti.

MÜSİAD Erzurum Başkanı Demir, projeyle, ilk etapta 6 milyon turistin tek bir şehire bağlı kalmadan, tüm Türkiye’de dolaşabileceğine, zengin Anadolu kültürü ile turistleri buluşturabileceğine işaret etti. Karavan turizminin, dünyada yükselen değer olduğunu belirten, Demir, ‘Proje için ilk etapta,

Trabzon'un Akçaabaat sahil şeridinde, Hıdırnebi Yaylası’nı belirledik. Erzurum’da ise Palahdöken Dağı ve Uzundere’de  çalışmalara başladık’ dedi.

Proje kapsamında, Demir, karavancıların konaklayacağı Türkiye genelinde 90 nokta belirlendiğini, buralarda park alanları kurularak rotalar belirlendiğini ve her karavancı için 100 metre kareye kadar alan, temiz suya erişim imkanı, atık su boşaltım alanı, elektrik alt yapısı, tam zamanlı güvenlik ve sosyal donatıların sağlanacağını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal