MÜSİAD 212. Şubesini Azez'de Açtı

MÜSİAD, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin desteğiyle güvenli hale getirilen bölgelerde ticari hayata destek sağlamak amacıyla şube açtı.

10.11.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-09:54) MÜSİAD 212. Şubesini Azez'de Açtı

MÜSİAD, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin desteğiyle güvenli hale getirilen bölgelerde ticari hayata destek sağlamak amacıyla şube açtı. Açılışa MÜSİAD yetkilileri, Suriyeli tüccarlar, iş adamları ve Türk iş adamları katılım sağladı. MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, yaptığı açıklamada, bölgenin normalleşmesi ve kalkınmasına katkıda bulunmak için Azez şehrine şube açtıklarını belirtti.

 

212 ŞUBE

Uyar, Azez'de açtıkları şube ile dünya genelinde 212 şubeye eriştiklerini belirterek, "Bölgedeki ticari ilişkileri sürdürmek, bölgenin normalleşmesi ve iktisadi olarak kalkınabilmesi için bu şubemizi özellikle Azez, Afrin, Cerablus, Bab ve Mare ticaret odalarıyla iş birliği sağlayarak açtık" diye bildirdi.

 

TERÖRDEN SONRA TİCARİ GELİŞME

Uyar, ticaretin engelleyen bariyerleri kaldırarak terörden arındırılan bölgeleri ticari olarak geliştirmek amacında olduklarını belirterek, "İkinci adım olarak serbest bölge çalışması yapacağız. Ticaret olmadan normalleşme olmayacağını düşünüyoruz." ifadelerini iletti. Türkiye'den 8 bin 100 iş adamıyla bölgeye ticari katkılarını sağlamak üzere platform oluşturmak için çalışacaklarının altını çizen Uyar, "Bölgede istikrarı sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmak için hazırız." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal