Motorine 17 - 18 Kuruş Zam Bekleniyor

Hürmüz Boğazı'nda meydana gelen gerginlik petrol fiyatlarını da vurdu. Uzmanlar motorine 17-18 kuruş zam gelmesini bekliyorlar.

24.06.2019-17:38 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-17:35)

Hürmüz Boğazı, Ortadoğu'daki petrol üreticilerini, Pasifik Asya, Avrupa, Kuzey Amerika pazarlarına bağlayan önemli bir geçiş yeri. Dünyada deniz yoluyla taşınan petrolün üçte biri, her gün Hürmüz Boğazı'ndan geçiyor. Bu bölgede, son günlerde İran ve ABD arasında meydana gelen ve dünya çapında savaş kaygısı da direkt gerilim, petrol ve ürün (motorin ve benzinin uluslararası) fiyatlarını vurdu.

MOTORİNDE 17-18 KURUŞ ZAM BEKLENİYOR

Habertürk'ün haberine göre, bölgede meydana gelen gerginliğin etkisiyle uluslararası piyasalarda motorinin ton fiyatı, son bir haftada 567 dolardan 591 dolara dek yükseldi. Bu artış, motorinde zammı tetikledi. Bu gece, devletin ÖTV gelirlerinden feragat ederek pompa satış fiyatlarını sabit tuttuğu "eşel mobil" sistemi işletilmezse motorinde 17-18 kuruş zam düşünülüyor.

"BENZİNDE DEĞİŞİKLİK ÖNGÖRÜLMÜYOR"

Peki, benzinde durum ne? Sektör uzmanları, uluslararası piyasalarda benzin hususunda motorinde olduğu kadar önemli bir sıçramanın söz hususu olmadığını söyleyerek, "Benzin fiyatında birkaç günlük süre içerisinde bir değişiklik tahmin edilmiyor" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal