Moody's Türkiye'nin kredi notunu bir derece düşürdü

Doğu Akdeniz’deki gerilim gerekçesiyle, Türkiye’nin kredi notunu Moody’s bir puan indirdi.

12.09.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-17:09) Moody's Türkiye'nin kredi notunu bir derece düşürdü

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir derece indirerek, B1’den, B2’ye düşürdü.

Türkiye’ye yatırım yapılabilir kredi notu veren iki kuruluştan biri olma özelliği taşıyan, kurum, Türkiye’nin kredi notu görünümünü, negatifte bıraktı.

DOĞU AKDENİZ İMASI

Doğu Akdeniz’deki gerilimi ima eden kuruluş, ‘Türkiye’nin dış kırılganlığı’ ifadesini kullandı. Özel sektörün döviz cinsinden borcu ve rezervlerine işaret ederek, mali tamponlardaki aşınma ve kurumsal zorluklara dikkat çekti.

Moody’s, Türkiye’nin mali ölçümlerinin tahminlerden daha çabuk bozulabileceğini varsayarak, kredi görünümünü, ‘negatif’te tuttu.

DIŞ KREDİ BULMAKTA ZORLANABİLİRSİNİZ! 

Uluslararası Kredi Kuruluşu’nun uzmanları, Yves Lemay ve Sarah Carlson, Türkiye’nin ödemeler dengesinde, dış kırılganlığın artabileceğini ve ülkenin kredi profili risklerinin, ‘CDS’ artabileceğine vurgu yaparak, ekonomi kurmaylarının çözümde isteksiz ya da çözemiyor, göründüğünü kaydetti.

ALTIN DIŞINDAKİ REZERVLERİNİZ AZALDI

Uluslararası Kredi Kuruluşu uzmanları, Türkiye’nin altın dışında, brüt döviz rezervinin 2020’de yüzde 40 civarında azaldığını ve Eylül’ün ilk haftası itibariyle, 44.9 milyar dolara düştüğüne işaret ederek, ‘Bu durum Türkiye’nin ödemeler dengesi üzerinde baskı oluşturabilir. Ayrıca artan jeopolitik riskler söz konusu’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARI ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak, Türkiye ekonomisinin kötüye gittiği eleştirilerini reddederek, 'Uluslararası bir kredi kuruluşu, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe düşürmüş, ne yaparlarsa yapsınlar' dedi. Erdoğan, ekonominin negatif değil, pozitif anlamda, pik yaptığını sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal