Moody's G20 Ekonomilerinin Büyüme Tahminlerini Düşürdü

Moody’s, coronavirüs salgını sebebiyle G20 ekonomilerinin bu sene % 4 küçülmesini bekliyor.

29.04.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-09:56) Moody's G20 Ekonomilerinin Büyüme Tahminlerini Düşürdü
Moody’s, coronavirüs salgını sebebiyle G20 ekonomilerinin bu sene % 4 küçülmesini bekliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, coronavirüs salgını sebebiyle daha önce % 0,5 daralacağını öngörüldüğü G20 ekonomilerinin bu sene % 4 küçüleceğini tahmin ediyor.

Moody’s'ten gelen açıklamada, coronavirüs salgınını denetim altına tutmaya yönelik sınırlamaların artan ekonomik maliyetleri sebebiyle küresel resesyonun hızlıca derinleştiği belirtildi.

Bütün G20 ekonomileri için bu seneyle ilgili ekonomik genişleme öngörülerinin düşürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, daha önce % 0,5 daralacağı beklenen G20 ekonomilerinin bu sene % 4 küçülmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada, G20 ekonomilerinin gelecek sene % 4,8'lik bir büyüme performansı göstereceği tahmin edildi.

GELİŞMİŞ EKONOMİLER İÇİN BU SENE % 5,8'LİK DARALMA BEKLENTİSİ

G20 gelişmiş ekonomilerinin bu sene % 5,8 küçüleceğinin beklendiği açıklamada, gelişmekte olan ekonomilerin de % 1 küçülmesinin beklendiği belirtildi.

Ülkelerin ekonomik büyüme öngörülerine de yer verilen açıklamada, ABD ekonomisinin bu sene % 5,7 daralmasının, gelecek sene de % 4,5 genişlemesinin beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, Euro Bölgesi ekonomisinin bu sene % 6,5 küçüleceği, gelecek sene de % 4,7 genişleyeceği öngörüldü.

Avrupa'nın öne çıkan ülkelerinden Almanya ekonomisinin bu sene % 5,5 daralacağının beklenildiği açıklamada, Fransa ekonomisinin % 6,3 ve İngiltere ekonomisinin % 7 küçülmesinin beklendiği aktarıldı. Açıklamada, Avrupa'da coronavirüs salgınından en fazla etkilenen İtalya'nın ekonomisinin de % 8,2 daralacağı öngörüldü.

"KRİZİN KÜRESEL EKONOMİK YAPI İÇİ UZUN VADELİ ETKİLERİ VAR"

Coronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'de ekonominin bu sene % 1 genişlemesinin beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, ülke ekonomisinin 2021'de de % 7,1 büyüyeceği tahmin edildi.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin de 2020 'de % 5 küçüleceği, 2021'de de % 3,5 genişleyeceği öngörüldü.

Ülkelerin coronavirüs salgınını kontrol altına almaya yönelik aldığı tedbirleri kaldırma müddetlerinin ekonomilerin toparlanma hızında belirleyici olacağına işaret edilen açıklamada, ekonomik politika tedbirlerinin büyümeyi sürdüreceği ve teşviklerin ekonomik zarar netleştikçe genişlediği aktarıldı.

Açıklamada, krizin küresel ekonomik yapı için uzun süreli etkilerinin olduğu ifade edilerek dünya ekonomisindeki küresel entegrasyonun büyük olasılıkla değişeceği belirtildi.

PETROL FİYATI TAHMİNLERİ

Petrol fiyatlarının da 2020'de düşük düzeylerde kalmayı sürdüreceğine dikkat çekilen açıklamada, Brent petrolün spot fiyatının varil başına ortalama 35 dolar ile Batı Teksas türü (WTI) petrolün varilinin ortalama 30 dolar olmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, petrol fiyatlarının gelecek senede ekonomik genişleme ve talepteki toparlanmayla yükselmesinin tahmin edildiği, Brent petrolün varilinin ortalama 45 dolar, WTI petrolün varilinin de hemen hemen 40 dolar olacağının öngörüldüğü belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal