Mini İstihdam Kalkanı Paketi Meclis'e Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha öncesinde açıkladığı büyük kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketinin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 unsurdan oluşan mini bir paketi TBMM’ye sunacağı bildirildi.

14.07.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-16:28) Mini İstihdam Kalkanı Paketi Meclis'e Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 1 ay önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketinin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi TBMM’ye sunacağı öğrenildi.

Öğrenilen bilgilere göre, bu pakette kısa çalışma ödeneğinde sektörleri seçme hususunda Cumhurbaşkanına yetki verilecek. Kısa çalışma ödeneğinin müddeti bir ay uzatılmıştı.

Mini paketin ciddi bir maddesi de iş güvenliği uzmanıyla alakalı bölüm oluşturuyor. 1 Temmuz tarihinden itibaren zaruri duruma getiren iş güvenliği uzmanı istihdam zaruriyetinin üç sene uzatılacağı belirtildi.

AK Parti kaynakları, kısa çalışma ödeneğinin turizm başta olarak ihtiyaç olanlarda uzatılmasının daha iyi olacağını, fakat buhranı üzerinden atan gıda benzeri sektörlerde gerek olmadığına vurgu yaparak, bu hususta Cumhurbaşkanına yetki verileceğini belirttiler.

Meclis'in koronavirüs nedeniyle yeteri karar verimlilikte faaliyet gösteremediğini ifade eden kaynaklar, daha geniş bir istihdam paketinin sonbaharda geleceği bilgisini aktardılar.

Diğer taraftan bugün Meclis'e verilmesi öngörülen pakette, İşsizlik Sigortası Fonu prim artışı ile tekrar yapılandırma hususlarının olmadığı, bilhassa tekrar yapılandırmaya Hazine ve Maliye Bakanlığının karış çıktığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal