Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor! Başvuru Süresi Uzatıldı

Başvurusu bugün sona erecek olan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun süresi 27 Ağustos gününe kadar uzatıldı.

31.07.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-17:20)

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Son gün 31 Temmuz olan yeniden yapılandırma kanuna dair uzatılma kararı,"11/5/2018 tarihli ve 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 2, 3,4, 7 ve 8 inci maddeleri ile 10 uncu maddesinin altı, yedi ve sekizinci fıkralarından yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru, bildirim ve beyan sürelerinin 27/08/2018 tarihine (bu tarih dâhil) kadar uzatılmasına, aynı kanunun 9'uncu maddesinin on yedinci fıkrası gereğince karar verilmiştir" ifadeleri kullanılarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

PEŞİN ÖDEME AVANTAJI

Yapılandırma çerçevesinde başvuran ve peşin ödemeyi kabul eden mükellefler hemen hemen vergi borçlarının yalnızca anaparasını ödeyerek bu hizmetten faydalanabilecek. Düzenlemeyle birikmiş vergi borçlarınınız var ise vergi ziyaı cezaları temizlenecek, hesaplanan gecikme faizi ve zamları ise alakalı dönemlerde geçerli Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanarak tekrar hesaplanacak.

Yeniden hesaplanan borçların peşin 1 Ekim 2018'e dek ödenmesi durumunda, yapılandırılan Yİ-ÜFE ücretinden yüzde 90, idari para cezalarının esasından yüzde 25 indirim uygulanacak.

Eylül ayında peşin ödeme gerçekleştirmeyen vatandaşlar, taksitle ödeme seçeneğini tercih edebilecek. Bu halde de ilk taksiti ödedikten sonra ikinci taksitin ödeme zamanında yani kasım ayında, kalan borcunun hepsini ödeyen mükelleflere de indirim uygulanacak. Bu defa Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50, idari para cezalarının esasından yüzde 12,5 indirim yapılacak. Buna göre, ödemelerin peşin ya da ilk iki taksit ödeme zamanı içinde yapılması durumunda, ödenecek tutarda katsayı artışı gerçekleşmeyecek.

Yeniden hesaplanan borçlar, peşin ödemenin haricinde 2'şer aylık dönemler şeklinde 6, 9, 12 ya da 18 taksitle de ödenebilecek. Bu durumda tercih edilen ödeme zamanına göre farklı oranlarda katsayı uygulanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal