Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Akaryakıtta ÖTV İndirimi Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı televizyon programında soruları yanıtlıyor. Akaryakıtta ÖTV indirimi olabileceği konusunca çıkan iddialara cevap verdi.

02.05.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-11:23) Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Akaryakıtta ÖTV İndirimi Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı televizyon programında soruları yanıtlıyor. Akaryakıtta ÖTV indirimi olabileceği iddialarını cevaplayan Naci Ağbal, "Şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV'nin aşağı çekilmesi yönünde bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.

Akaryakıtta ÖTV indiriminin gündemde olduğu konusunda çıkan iddialarla yönelik konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Enflasyonun süratle tek haneye inmesi önemli. Maliye politikası para politikası ile uyum içinde olacak. Enflasyonu oluşturan dinamiklere bakılınca vergi artışından dolayı olmadığı ortada. Enflasyonda görülen artış daha çok döviz kuru ve ithalat fiyatları kaynaklı. Emtia ve petrol fiyatında da yukarı yönlü eğilim söz konusu. Son 1-1,5 yıldır gerçekleşen enflasyonda döviz kuru önemli bir faktör oluşturdu. İç talep canlı, bu da etkiliyor. ÖTV indirimi talebi iyi niyetli bir talep. Enflasyonu aşağı çekmeye yönelik olabilecek alternatiflerden birisidir Fakat şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV'nin aşağı çekilmesi yönünde herhangi bir çalışma söz konusu değil. Akaryakıt ve sigara üzerindeki vergilerde 1,5 yıldır artış yapmıyoruz, maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye gerekli desteği veriyoruz  " dedi.

"S&P KARARININ ZAMANLAMASI GERÇEKTEN İLGİNÇ"

S&P'nin not indirimine değinen Maliye Bakanı Naci Ağbal şunları kaydetti: "Zamanlaması ilginç. Türkiye bir seçime gidiyor ve bu ortamda bile Merkez Bankası para politikası alanında bir karar almış durumda. Burada raporun içinde olan tereddütlerle ilgili konular tartışılabilir tabi fakat Bu açıklama politik saiklerle yapıldığı izlenimi veriyor. Burada ciddi bir kredibilite kaybı söz konusu." İfadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal