Meyve Suyuna % 25 ÖTV Zammı Geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kolalı gazozlara yüzde 25 ÖTV zammı geleceğini duyurdu. Bu zam enerji içecekleri ve meyve sularını da kapsayacak.

28.09.2017-09:56 - (Son Güncelleme: 28.09.2017-09:57)

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kolalı gazozlara yüzde 25 ÖTV  zammı geleceğini duyurdu. Bu zam enerji içecekleri ve meyve sularını da kapsayacağını duyurdu.

Öte yandan Maliye Bakanı Naci Ağbal, sigara kağıdından özel tüketim vergisi alınacağını duyurdu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın verdiği bilgilere göre, Kamuya 2018 senesinde 74 bin personel alınacağını duyurdu.

Diğer yandan Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne zam geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, OVP’yi açıklarken artık otomobillerin değerine göre vergilerinin artacağına da açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın verdiği bilgilere göre, otomotivin değeri de vergilemede esas oluyor ve değerine göre vergi yüzde 10-20 yükselecek. Binek otomobillerde Motorlu Taşıtlar Vergisi gelecek sene yüzde 40 fazla yükselecek. Diğerleri tekrardan değerleme oranında yükselecek.

YÜZDE 40 ARTIŞ YAŞANACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Binek araçların motorlu taşıtlar vergisini gelmesi planlanan yüzde 40 oranında yasal değişiklik yaparak yükseltiyoruz. Binek araçlara ilişkin bir yükseliş var. Ayrıca 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren motorlu taşıtlar vergisinde sistem değişikliğine gideceğiz. Şu anda sadece motor silindir hacmini dikkate alan sistem bulunuyor. Binek otomobilin değerini de dikkate alan yeni bir tarife değişikliğine geçeceğiz. Yeni alınacak binek otomobillerde aracın değeri de vergide belirleyici oluyor. Değeri arttıkça vergi miktarında da yüzde 10 ve 20 oranında yükselecek." dedi.

Öte yandan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, ‘2017 senesinin bitiminde enflasyonunun yüzde 9,5 olmasını bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda enflasyon hedefle uyum sağlayacak duruma ilerleyene kadar para politikasında sıkı duruşun devam etmesi ön görülüyor. Yeni Orta Vadeli Program (2018-2020) kapsamında enflasyonun aşamalı bir şekilde iyileştirerek yüzde 5 oranına gerilemesini bekliyoruz.’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal