'Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama' e-Devlet'ten Yapılabilecek

E-Devlet Kapısı'na özel geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti kullanıma açıldı.

04.03.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-15:59) 'Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama' e-Devlet'ten Yapılabilecek

E-Devlet Kapısı'na özel geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti kullanıma açıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), e-Devlet Kapısı'na ayrıca geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmetin kullanıma açıldığını açıkladı.

BDDK'nın resmi internet sayfasında bulunan açıklamada, 11. Kalkınma Planı'nda (2019-2023) olan, devlet hizmetlerinin vatandaş odaklı bir bakışla elektronik ortama taşınması ve e-Devlet Kapısı'ndan hizmet sunumunun artırılması amacıyla, vatandaşlara hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabı olduğu bilgisinin internet sayfası ve mobil uygulamalar sayesinde güvenli bir şekilde verilebilmesine yönelik olarak BDDK sorumluluğunda e-Devlet Kapısı'na özel hazırlanan "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmetin kullanıma açıldığı açıklandı.

Konu olan hizmetin www.turkiye.gov.tr adresinde BDDK'yla ilgili alanda bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu hizmet kapsamında hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecektir. Hesap bakiyesi, hesabın bulunduğu şube bilgisi ve benzeri ayrıntılar ilgili bankalardan öğrenilebilecektir. Sorgulamada, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler adına bankaların yurt içi şubelerinde açılmış olan, tasarruf mevduatı niteliğindeki, Türk Lirası, yabancı para veya kıymetli maden depo hesabı cinsinden, vadeli-vadesiz mevduat hesapları ile özel cari hesap ve katılma hesapları' bilgileri kullanılmaktadır."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal