Merkez Bankası'ndan Dolar Açıklaması: Fiyatlar Spekülatif

Merkez Bankası'ndan döviz kuru ile alakalı açıklamalar geldi. Merkez Bankası "Spekülatif davranışlar neticesinde kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları" tanımını kullandı.

05.12.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-11:07) Merkez Bankası'ndan Dolar Açıklaması: Fiyatlar Spekülatif

Son dönemde aniden yükselip aniden düşen dolar kurundaki dalgalanma ile alakalı "Spekülatif davranışlar neticesinde kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları" tanımını gerçekleştiren Merkez Bankası "Dalgalı döviz kuru rejimi uygulaması sürecektir." açıklamasını yaptı.

Dolar 5,13 seviyesine dek düşerek son ayların en düşük seviyesini görmüştü, bugün ise 5,43 seviyesine dek çıktı.

TCMB açıklamasında "Piyasa derinliğinin kaybolmasına bağlı olarak spekülatif davranışlar neticesinde kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları gözlenmesi ve aşırı oynaklık hallerinde piyasaya esnek ihaleler yoluyla yada direkt müdahale edilebilecektir." dedi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

DÖVİZ LİKİDİTESİ İMKANI SAĞLANMAYA DEVAM EDİLECEK

"2019'da fiyat istikrarının tesis edilmesi hedefi çerçevesinde elindeki politika araçlarını en etkin biçimde kullanmayı sürdürecektir.

Döviz depo piyasasında bankalara toplam yaklaşık 50 milyar dolar limitle 1 hafta ve 1 ay vadeli döviz likiditesi olanağı tesis edilmeyi sürdürecek.

Türk Lirası Depoları Karşılığı Döviz Depoları ihaleleri ile Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası işlemlerine 2019 senesinde de devam edilecektir.

PİYASAYA ESNEK İHALELERLE VEYA DOĞRUDAN MÜDAHALE EDİLEBİLECEK

Piyasa derinliğinin kaybolmasına bağlı olarak spekülatif davranışlar neticesinde kurlarda sağlıksız fiyat oluşumları gözlenmesi ve aşırı oynaklık hallerinde piyasaya esnek ihaleler yoluyla yada direkt müdahale edilebilecektir.

Para Politikası Kurulu, 2019'da önceden açıklanan bir takvim kapsamında enede sekiz toplantı olacaktır.

Dalgalı döviz kuru rejimi uygulaması sürecektir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal