Merkez Bankası'nda 4 Genel Koordinatör Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Murat Çetinkaya'nın TCMB kapsamında oluşturduğu birimde görev yapan 4 koordinatör görevden alındı. DW Türkçe'ye bilgi veren kaynaklara göre, görevden almalar devam edecek

26.07.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-18:11) Merkez Bankası'nda 4 Genel Koordinatör Görevden Alındı

DW Türkçe'nin haberine göre, görevden alınan eski Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın kurduğu ve TCMB'nin muhasebe, banknot, bilişim gibi rutin işlerinden sorumlu olan genel koordinatörlük birimi lağvedildi.

Merkez Bankası'nda genel koordinatör olarak görev yapan Erol Göncü, Ayhan Aydın, Dr. İbrahim Ethem Güney ve Mehmet Taşkın, salı günü görevlerinden alınarak danışman olarak görevlendirildirler.

DW Türkçe'ye konuşan kaynaklara göre, 31 Temmuz'da yayınlanacak olan enflasyon raporunun ardından, genel müdür düzeyinde görevden almaların devam edeceği tahmin ediliyor.

Lağvedilen birim, yaklaşık 2 buçuk sene önce Banka Meclisi tarafından İnsan Kaynakları yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik neticesinde oluşturulmuştu. Getirilen uygulamayla, bankanın muhasebe, banknot, bilişim gibi para piyasası politikası haricinde rutin işlerine bakan genel müdürlüklerin, birimde görev yapan dört ayrı koordinatöre bağlanması sağlanmıştı.

Genel müdürlükler, dört ayrı koordinatöre bağlı olarak çalışırken, para piyasaları genel müdürlüğü yine doğrudan başkan yardımcılarına bağlı görev yapmaktaydı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal