Merkez Bankası Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu Açıkladı

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu açıkladı.

06.05.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-10:43)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu duyurdu. Merkez Bankası raporunun özet kısmında şu sözlere yer verdi:

"YAVAŞLAMA TEMEL MAL GRUBU KAYNAKLI DEVAM ETMİŞ"

"Nisan ayında tüketici fiyatları yüzde 1,69 oranında yükselmiş ve senelik enflasyon 0,21 puan düşerek yüzde 19,50 olmuştur. Çekirdek enflasyon göstergelerinin senelik enflasyonundaki yavaşlama temel mal grubu kaynaklı olarak sürmüş, hizmet enflasyonu görece yatay seyrine devam etmiştir.

"GIDA ENFLASYONU YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRMÜŞTÜR"

Çekirdek göstergelerin ana eğilimi ise düşük düzeylerini korumuştur. Bu dönemde, enerji grubunda fiyatlar aylık bazda artsa da senelik enflasyon baz etkileriyle gerilemiştir. Gıda senelik enflasyonu işlenmemiş gıda fiyatları öncülüğünde yükselişine devam etmiştir.

"FİYAT ARTIŞLARININ YÜKSEK SEYRETTİĞİ GÖZLENMİŞTİR"

Ulaştırma hizmetleri fiyatlarındaki artışta şehirlerarası karayolu yolcu taşıma hizmetleri belirleyici olmuştur.

Diğer hizmetler grubunda, emek yoğun kalemlerde (bakım onarım, ev içi hizmetler, berber-kuaför vb.) fiyat artışlarının fazla seyrettiği gözlenmiştir.

Bunun haricinde, geçmiş enflasyona endeksleme davranışına da bağlı olarak eğitim hizmetlerindeki yüksek fiyat artışları sürmüştür. Kira grubunda ise aylık artışlar düşük seyrine devam etmiştir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal