Merkez Bankası Merakla Beklenen Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklama ile politika faizi 6,25 artırılarak yüzde 24 seviyesine çıkartıldı. Bu kararın ardından dolar 6,41'den 6,02'ye kadar düştü.

13.09.2018-14:11 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-14:07) Merkez Bankası Merakla Beklenen Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 625 baz puan yükselterek yüzde 24'e çıkardı. Merkez Bankası'nın faiz kararının sonrasında dolar 6.41'den 6.02 TL'nin altına düştü.

Merkez Bankası tarafından yayınanan açıklama şu şekilde:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75’ten yüzde 24’e çıkarılmasına karar vermiştir.

Son dönemde duyurulan veriler iktisadi faaliyette dengelenme eğiliminin netleştiğine işaret vermektedir. Dış talep gücünü korumakla beraber iç talepteki yavaşlama artmaktadır.

Yakın dönemde enflasyon görünümü ile alakalı gelişmeler fiyat istikrarı bakımından kritik risklere işaret vermiştir. Döviz kurundaki hareketlerin de desteğiyle fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekiyor. İç talep şartlarındaki zayıflamaya karşın fiyatlama davranışlarında gözlenen bozulma enflasyon görünümüne yönelik yukarı yönlü risk oluşturmayı sürdürmektedir. Bu kapsamda Kurul, fiyat istikrarını desteklemek için güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal