Memurun Maaş Zam Miktarı Belli Oluyor

Memur ve emeklilerin gözü Haziran ayı enflasyon miktarında. Geçtiğimiz ayın enflasyonu, bugün paylaşılacak. Milyonlarca memur ile emeklinin maaşına senenin ikinci yarısında yapılacak zam miktarı netleşecek.

03.07.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-09:34) Memurun Maaş Zam Miktarı Belli Oluyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyonunu bugün paylaşılacak. Böylelikle milyonlarca memur ve emekliye senenin ikinci yarısıyla ilgili verilecek maaş zammı belirlenecek.

Maaş zamları için temel alınan Tüketici Fiyat Endeksi, Mayısta % 1,36'ya çıktı. 2020'nin ilk beş aylık enflasyonu da % 4,57 oldu. Memur ile memur emeklilerine enflasyon farkı verilmesi hali ortaya çıktı.

Toplu sözleşme gereği memur ile memur emeklilerinin Temmuz ayı maaşlarına % 4 zam yapılacak. Ancak TÜFE Haziran'da aynı kalır ya da aylık enflasyon 0,57'den çok gerilemezse maaşlara enflasyon farkı yansıtılacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici çalışan ile memur emeklileri zamlı maaşları ile enflasyon farkını 15 Temmuz tarihinde alacak.

Yaklaşık 12 milyon SSK ile Bağ-Kur emeklisine ise Temmuz ayı maaşları zamlanmış olarak ödenecek. Bu zam miktarının ne kadar olacağı bugün kesinlik kazanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal