Memur ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Bugün Belli Olacak

"Memur maaş zammı ne kadar olacak?" sorusu bugün yanıt buluyor. 5.2 milyon civarındaki memur ve memur emeklisinin zammı bugün netleşecek. Hakem Kurulu'nun bugün kararını açıklaması beklenirken 2020 için memura yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 zam teklif edilmişti.

28.08.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-09:17) Memur ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı Bugün Belli Olacak

Memur maaşı zamları için beklene gün geldi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisini alakadar eden 5. Dönem Toplu Sözleşmesini sonuçlandırmak için toplantılarını sürüdüyor. Dört günlük mesaisinde hizmet kollarının taleplerini görüşen Kurul, genel ile alakalı talepleri görüşmeye başladı.

“MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?” SORUSU CEVAP BULUYOR

Memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi üstünde hükümet ile memur sendikalarının 20 günlük yasal sürede anlaşamamasıyla başlayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci devam ediyor.

Memur-Sen’in 23 Ağustos Cuma günü yaptığı başvurunun sonrasında, Kurulun 24 Ağustos Cumartesi ilk toplantısını yapmasıyla başlayan süreç Sayıştay Başkanlığında devam ediyor.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın başkanlığında bir araya gelen ve 11 üyeden meydana gelen Kurul, çalışmalarını tamamladı.

Üç günlük mesaisinde hizmet kollarının taleplerinin görüşmelerini bitiren Kurul, genele ilişkin talepleri görüşmeye geçti.

Kurulun, memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5’inci Dönem Toplu Sözleşmesine dair kararını bugün açıklaması bekleniyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal