Memur ve Emeklilerin Zam Oranı Bugün Belli Olacak

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü bugün TÜİK'te olacak. Açıklanacak enflasyon verilerine göre memur ve emeklilerin zam oranı belli olacak.

03.07.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-09:40)

Memur ve emekli maaş zammı için nefesler tutuldu. Memur ve emekliler bugün temmuz ayı maaş zam oranlarını öğrenecek. İlki ocak ayında verilen zamların ikincisi ise temmuz ayında verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 17-28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaşlarını alacak. İşte memur ve emekli maaş zammı ile alakalı bütün ayrıntılar…

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI BUGÜN BELLİ OLACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini bugün saat 10.00’da açıklayacak. TÜİK’in duyurduğu enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta yüzde 0,95 artarken, ocak-mayıs döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 4,99 artış oldu. Bu şekilde 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 4’lük zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Toplu sözleşmeden doğan senenin ilk yarısında yüzde 4’lük zam alan devlet memurları, haziran ayında TÜFE’nin sabit kalması ya da aylık enflasyonun yüzde 0,99’dan fazla olmaması durumunda enflasyon farkı alacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal